SD i Marks ställningstagande för Prideflaggan

Sverigedemokraterna i Marks ordförande Glenn Glansin öppnar upp för att flagga med regnbågsflaggan, varje dag i veckan. Det är positivt! Ja, låt oss då flagga varje dag i veckan. Hela tiden, skriver Socialdemokraternas ordförande i Mark.

ANNONS
|

Värt att notera är att det inte är den linje som genomsyrar SD:s politik i landet. Söker du på internet så finner du massor av exempel där SD motarbetar Pride och regnbågsflaggan exempelvis:

• Radio Sjuhärads reportage 2021 om SD i Ulricehamn som är kritiska till Pride-flaggan, där partiet vill att kommunen ska ”hålla oss till den svenska flaggan".

• Sverigedemokraterna i Mark var tydliga med att kommunen inte ska flagga med Prides flaggor i kommunfullmäktiges vägledningsdebatt så sent som 2021.

• Sverigedemokraterna i Eskilstuna vill inte längre att kommunen ska sponsra stadens Pridefestival. “Vi uppfattar Pride som en radikalpolitisk organisation på den liberala vänsterkanten som utesluter SD” säger företrädare för SD i april 2023 i ett reportage i tidningen QX.

I riksdagsmotioner 2022/23:1001 vill SD i lag bestämma vilka flaggor som ska få användas vid offentliga byggnader. Prideflaggan och politiska flaggor ska förbjudas. Idag är Regnbågsflaggan den vanligaste symbolen för HBTQ+-personers och alla människors, lika värde och rätt oavsett sexualitet. Flaggan är en symbol för Pride, mångfald och tolerans.

SD:s ordförande i Mark föreslår dock nu att vi kan flagga med regnbågsflaggan varje dag i veckan. Hela tiden. För ovanlighetens skull håller jag med Glenn. Låt Marks kommun flagga med regnbågsflaggan varje dag i veckan. Hela tiden.

Håkan Andersson (S)

Ordförande för Socialdemokraterna i Mark

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.