Anis don Demina och Kiana klara för Mingla i Mark

9 juni är det återigen dags för Mingla i Mark och under en pressträff under tisdagen presenterades de artister som är bokade. Två bokningar är också klara för Sommarfredag den 4 augusti.
– Det här blir party, ojojoj, säger Tommy Söderhagen, enhetschef öppen ungdomsverksamhet.

ANNONS
LocationKinna|
|

Mingla i Mark går för 18:e året i rad av stapeln på Mor Kerstins torg i Kinna den 9 juni. Arrangemanget är i anslutning till skolavslutningarna och grundtanken är att det ska motverka alkoholkonsumtion och fördröja alkoholdebuten.

Ungdomar får blåsa i en alkoholmätare vid två tillfällen. En gång under dagen och för att komma in på discot på S2 i Kinna på kvällen får de blåsa en andra gång. De som hållit sig nyktra hela dagen är med och tävlar om fina priser.

– Exakt vilka priser det blir har vi inte bestämt än men innan har det varit mobiltelefon, högtalare, ett gäng grabbar fick gå på Liseberg, säger Jesper Truelssen, ungdomshandledare i Marks kommun.

Artister från Melodifestivalen och Talang

Han och Tommy Söderhagen är två viktiga krafter bakom Mingla i Mark och för att det ska bli en nykter tillställning för hela familjen vill man också på olika sätt locka hela familjen.

Hela centrala Kinna spärras av och på Mor Kerstins torg kommer Kiana och Anis don Demina framträda. Kiana är känd från Talang och Melodifestivalen, Anis don Demina har också medverkat i Melodifestivalen men slog i genom på Youtube.

– Det här blir party, ojojoj, säger Tommy Söderhagen.

Alla detaljer är inte helt spikade men förutom de två stora akterna kommer ett gymnasieband att spela och dessutom blir det dansföreställning.

Stor satsning för mindre barn

På Café Skrädderiet kommer det att vara öppen scen för ungdomar som vill testa att spela för publik och på Sätraplan planeras den största satsningen någonsin för mindre barn.

Det blir teater med Pettson och Findus, Annika Herlitz vars röst många känner igen från Frost-filmerna, magi med Daniel Kane och en minishow med Mamma Mu och Kråkan.

– De kommer ha en scenshow och sedan kommer de vara tillgängliga i ett tält på torget i ett ’meet and greet’ där barnen kan träffa Pettson och Mamma Mu, säger Tommy Söderhage.

Budgeten från kommunen är på 400 000 kronor, utöver det har ytterligare pengar skakats fram genom diverse omprioriteringar.

Två akter klara för Sommarfredag

Jesper Truelssen och Tommy Söderhagen kunde också presentera två klara artistbokningar för Sommarfredag den 4 augusti. Men de är tydliga med att det inte har med deras vanliga jobb med ungdomsverksamheten att göra utan att de fått uppdraget för att de är vana att projektleda och boka artister.

Det kommer att vara stor scen på Mor Kerstins torg även där, planer finns på att hitta på något på Sätraplan även då men vad gäller det är inte allt klart.

– Men vi vill gärna släppa artisterna, och vi säger artisterna för vi har två ’main acts’ i år, säger Tommy Söderhagen.

Först ut blir Patrik Isaksson med band.

– Patrik Isaksson har inte varit ute på turné på flera år men nu storsatsar han och ska spela sitt nya album och sina gamla låtar. Och sedan blir det rock’n’roll på riktigt på scen, säger Jesper Truelssen.

Andra akten är nämligen Lillasyster. Även de har varit med i Melodifestivalen och fick sitt genombrott med en cover på Umbrella av Rihanna.

– Det här vet vi är efterlängtat, det är väldigt många som vill ha hårdrock, säger Jesper Truelssen.

LÄS MER:Påskledig – det här kan du göra i Marks kommun

LÄS MER:Sätila of Sweden har fokus på klädmodet

LÄS MER:Mer pengar ska få sjuksköterskorna att stanna