Brand bröt ut i fritidshus – boende tog sig ut

Under natten till torsdag började det brinna i en fritidshus i närheten av Hyssna. Ingen person fördes till sjukhus.
– Det var en mindre stuga som brann, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Det var klockan 03.22 som larmet inkom till SOS Alarm. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med flera enheter och kunde ganska snabbt få kontroll på branden innan den hann sprida sig.

– Vi har varit där en stund och lyckats få kontroll på branden. Det har blivit en del skador inne i fastigheten så boende kan inte bo kvar där just nu, säger Bo Sandström, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten ska branden ha startat på vinden.

– Det var en brand som uppstod i konstruktionen i vindsutrymmet på ett mindre fritidshus. Troligen efter att man eldat i en kamin, säger Bo Sandström.

Vid 04.30-tiden började de flesta enheter från räddningstjänsten avveckla från platsen, men viss personal stannade kvar för efterbevakning. Vid sextiden på morgonen var även det arbetet avslutat.

Polis och ambulans var också på plats under natten.

– Det ska ha brunnit i en mindre villa/stuga och alla personer ska vara ute, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i Väst.

Ingen person behövde föras till sjukhus med ambulans. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det var en mindre stuga som brann. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

LÄS MER:Grannar kräver att grusvägen åtgärdas

LÄS MER:118 miljoner i överskott för Marks kommun

LÄS MER:Mjölkbonde i Fotskäl prisas av kungen: ”Vi har precis fått vår guldmedalj”