Farmen-Levin efter vinsten: ”Alltid folk som kommer fram”

Levin Larsson från Örby började i underläge men kämpade sig hela vägen till vinsten i Farmen. Nu när det gått ett tag har han rotat sig i sitt riktiga gårdsliv.
– Vill hålla det på en nivå där det är roligt och kan se till djurens bästa, säger han.

ANNONS
LocationÖrby||

Planen var hela tiden att Levin Larsson från Örby skulle köpa en gård om han vann Farmen. Det var andra gången han var med i tv-programmet och trots att han startade i underläge på vad som kallas Torpet, en parallell tävling varifrån man kan ta sig till Farmen, tog han hem segern och 500 000 kronor. Några månader senare tar han emot bland höns och får framför ladugården.

– Det största jag har gjort hittills är att en skogsfirma varit här och tagit ner en jävla massa träd, har var det helt igenvuxet tidigare, säger han och pekar bort mot slänten åt bäcken till.

Lastbilen välte under flisningen

Något som inte gick helt problemfritt. Lastbilen som skulle mala ner träden till flis välte och chauffören skadade handen.

– Men i måndags var det äntligen färdigt så att jag kunde flytta fåren och ge dem nytt bete, säger han.

Levin Larsson jobbar som hundförare på ett vaktbolag i Göteborg, med sig har han då egna schäfern Pinkus. Långa pass tillåter honom att också ha längre perioder av sammanhållen ledighet, något han dragit nytta av när den mindre bostonterriern fått valpar.

Gården är fortfarande föräldrarnas då det gått lite trögare än han hoppats på att sälja huset som bara ligger ett hundratal meter bort. Men någon stress har han inte.

– Egentligen inte, det är klart att jag vill kunna börja renovera inne i huset, men jag går ju bara här emellan ändå, säger han.

Påfågeln har inte flyttat än

I en inhägnad kacklar ett gäng höns, på andra sidan vägen bräker fåren och mitt i sommaridyllen hörs också ett annat djurläte, inte lika lätt att identifiera, från Levins tomt.

– Det var påfågeln, Pölsa, säger Levin Larsson.

Han har fått mycket uppmärksamhet efter Farmen och mestadels positiv sådan.

– Det blir på en helt annan nivå när man vinner, jag var ju också med dubbelt så länge den här gången. Jag vet inte om folk bara säger det men är många här som säger hej till en och tycker att det var bra jobbat, jag har fått jättemycket pepp och stöttning, säger han.

Hur är det på andra ställen då?

– Så fort jag är ute, på Ullared, Danmarksbåten eller krogen är det alltid någon som känner igen mig. Jag var i Jönköping på bilsportmässa, då tror jag att jag räknade till typ 15 bilder som ville ta. Sådant är bara roligt, säger han.

Har du stött på några galningar?

– Nej, eller någon enstaka bara.

En hel del tjejer är det däremot.

– Ja, det är det en del, säger han och skrattar.

Har fått en grill

Än så länge ser han dock ut att flytta in själv i huset, tillsammans med djuren förstås. Han har nu 25 000 följare på Instagram och uppdaterar en del om livet på gården. Några samarbeten har han gjort och gratisgrejer trillar in.

– Jag har fått presentkort och lite produkter men jag är ju ingen influencer på det sättet, det är väl inget jag tänker satsa på. Men jag fick en grill, jag älskar ju att laga mat utomhus, säger han.

Uppståndelsen kring Farmen-vinnaren står i stark kontrast mot den sömnigt stilla sommardagen i Örby.

– Sedan vet man ju att det dalar till slut, nu kommer folk ihåg en men det dör snabbt. Jag försöker rida på vågen så mycket det går, säger han.

I fårhagen på andra sidan vägen ligger ett gäng får och idisslar. Lammet Pontus, som Levin förlöste i våras, är mest vänskaplig och går gärna med på att klappa. Anders Bagge, baggen förstås, är också sällskaplig medan några av de andra är mer försiktiga.

Många projekt på gång

Här har det också rensats bort träd för att skapa betesmarker istället och i och med det också tillräckligt med plats för ytterligare får.

– Det är lite roligt att återställa det. Min pappa sprang ju här när han var liten med djuren som fanns då, säger han.

Framtidsplanerna är många. Hönsen ska få mer plats, en övergiven damm som tidigare fått cirkulation från bäcken kanske ska bebos av gäss. Undervåningen i ladan ska göras i ordning för att kunna rumstera djur igen, höskullen ska bli en festlokal.

– Drömmen är ju att kunna vara lite självförsörjande, på kött i alla fall. Jag har tankar på att köpa ett par kalvar som kan gå här men det får vänta till nästa år i så fall, säger Levin Larsson.

LÄS MER:Levin efter vinsten i Farmen: ”Minns inte så mycket”

LÄS MER:Levin gör comeback i Farmen: ”Kunde fokusera på taktik”

LÄS MER:Ryttare på äventyr stannade till i Hajom