Nya idrottshallen i Skene kommer att kosta 87,7 miljoner kronor.
Nya idrottshallen i Skene kommer att kosta 87,7 miljoner kronor. Bild: Ola Folkesson

Fortfarande inget beslut om nya idrottshallen i Skene

Kostnaderna för skolprojektet i Skene har vuxit och kommunstyrelsen föreslog att öka budgeten med 33,7 miljoner kronor för en ny idrottshall. Men något beslut är fortfarande inte taget efter kommunfullmäktiges möte under torsdagen.

ANNONS
|

I december valde kommunstyrelsen att föreslå en höjning av budgeten för skolprojektet i Skene. Anledningen är att man vill möta de behov som finns gällande lokaler för idrott och kultur.

Höjningen innebar en ökning av budgeten med 33,7 miljoner kronor och den totala kostnaden för Skeneskolan är nu uppe i 332,7 miljoner kronor. Av dem ska 87,7 miljoner finansiera den nya hallen.

Enligt kommunens kalkyler finns behov av fem lokaler att bedriva idrott i. Den befintliga kan delas upp i två med hjälp av en ridåvägg. Den nya hallen, som föreslagits av kommunstyrelsen, hade kunnat delats upp i tre delar.

Ingen byggstart i sikte

– Det blev återremiss på det, så det blev inget beslut. Det skickas tillbaka till kommunstyrelsen så att de ska få utreda vidare, säger kommunfullmäktiges ordförande Eva-Karin Torhem Arnell (C).

– Vi från Bästa Mark tycker att det är olyckligt, det kommer att försena projekteringen och kommande byggnation, säger Lena Ferm Hansson (C).

Enligt yrkandet från oppostionsråd Tomas Ekberg (M) ska kommunstyrelsen bland annat ”Påvisa hantering av förändringar i detaljplanen gällande bl. höjden på hallarna”. En återremittering av ett förslag kräver endast bifall av en tredjedel av kommunfullmäktigs ledamöter.

– När vi behandlade frågan i kommunstyrelsen var det tjänstepersoner med som sa att man kan arbeta vidare med sådana detaljer under projekteringen men nu blir det istället halt i maskineriet, säger Lena Ferm Hansson (C).

Hon hoppas att ett nytt förslag kan vara framme i kommunfullmäktige någon gång i vår.

Mark-Posten har försökt nå oppositionsrådet Tomas Ekberg (M).

LÄS MER:Ny tillförordnad förvaltningschef

LÄS MER:Så ska Rydal utvecklas med internationellt samarbete

LÄS MER:Blir möjligt att skjuta upp fakturorna från kommunen