Här får gården oväntat besök – av buss 430

Gårdsplanen i Sätila var nyfixad och fin. Då rullade buss 430 in och nu måste jobbet göras om.
– Det tog en liten stund innan jag fattade vad som hände, säger Jean Nordin i Björlanda.

ANNONS
|

Under lördagen runt 14-tiden var Jean Nordin ute och fixade på gården i Björlanda, mellan Hyssna och Hällingsjö längs väg 156.

– Jag kom ut från en container så står det en stor buss på gårdsplanen. Det tog en liten stund innan jag fattade vad som hände, säger Jean Norden.

Buss 430 hade kommit på avvägar och av okänd anledning svängt ner på gårdsplanen.

– Jag frågade busschauffören vad han gjorde och han frågade om han kunde vända, om jag kunde flytta på mopeden som stod där, säger han.

Gårdsplanen var helt nylagd

Men gårdsplanen är för liten för den typen av manövrar med en lång buss så med Jean Nordins hjälp backade den tillbaka. Men då var det redan illa ställt med familjens nyfixade gårdsplan.

– Jag hade precis gjort klart hela gårdsplanen så kommer det en hel jävla buss och bara trashar allting, säger Jean Nordin.

I fredags lade han sista handen vid infarten och hade sett till att planen var helt jämn och fin. Nu hade den djupa spår efter bussens framfart och gruset på infarten hade smetats ut mot diket.

– Det är ju skittråkigt, det var jätteskönt att få allting klart, säger han.

Men kontakten med den mycket ursäktande busschauffören var bra. Nummer utbyttes och chauffören försäkrade Jean Nordin att han skulle bli kontaktad angående skadorna.

Trafikbolaget Nobina ansvariga

Henrik Kjellberg är presstalesperson på Västtrafik och bekräftar att det går att få ersättning om en buss ställer till med skador på egendom.

– Det är den som äger fordonet som är ansvarig för eventuella skador. I det här fallet är det trafikbolaget Nobinas försäkring som eventuellt täcker upp. Har man blivit drabbad så kan man vända sig direkt till trafikbolaget och få hjälp därifrån, säger Henrik Kjellberg.

Några uppgifter om vad som föranledde felkörningen har han däremot inte.

– Varken vår störningsinformation eller Nobinas trafikledning kände till någon sådan händelse så kan tyvärr inte bekräfta det eller svara på varför det eventuellt har skett, säger han.

LÄS MER:Skolinspektionen drar in tillståndet för kritiserad friskola

LÄS MER:Tjugo anställda riskerar att få lämna Skene järn

LÄS MER:Ruinerna på Hyltenäs kulle fylls med grus – är för farliga