I sommar kan du åka direkttåg till Stockholm från Kinna

Tågföretaget MTRX satsar på direkttåg till många orter på Västkusten i sommar. Rutten från Stockholm till Båstad stannar i Kinna.

ANNONS
LocationKinna|

Under flera år har tågföretaget MTRX kört direkttåg till Västkusten via destinationer som Varberg och Halmstad för att slutligen stanna i Båstad i Skåne. Rutten har då gått via Göteborg.

De omfattande banarbeten som är planerade till sommaren gör att de nu tillfälligt gjort ändringar i rutten. Istället för Göteborg stannar tåget i Borås och tuffar vidare längs Viskadalsbanan ner mot kusten under sommaren. Då gör det också ett stopp i Kinna.

Destination som människor vill besöka

”Svenskarna vill alltmer resa med tåg och då ska vi stå för snabba och attraktiva resor till destinationer som människor vill besöka” skriver företaget i ett pressmeddelande. En av dessa destinationer är i sommar alltså Kinna.

Mellan 19 juni och 20 augusti kör MTRX från Stockholm till Borås, Kinna, Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Restiden mellan Stockholm och Båstad är knappt sex timmar. En resa tur och retur från Kinna till Stockholm kostade när Mark-Posten kollade knappt 500 kronor.

Direkttågen mellan Stockholm och Göteborg kommer fortsätta att gå som vanligt.

LÄS MER:Hotellägaren riskerar vite– kommunen kräver vaktbolag

LÄS MER:Pressad situation för badpersonalen på Kaskad

LÄS MER:Stor koncentration under Leteboskolans schacktävling