Linda Varg bjuder på smakprov från nya skivan

Den 26 maj kommer Linda Varg tillbaka till Kinna.
– Jag har spelat några gånger på S2 tidigare. Responsen har varit bra, säger hon.

Linda Varg är känd från tidigt 00-tal då hon vann tävlingen Popstars och hon har även hunnit med bland annat ett Idol-äventyr. Nu är hon aktuell med ny skiva som släpps den 9 juni. Och på S2 i Kinna kommer hon ge publiken en smyglyssning av den nya plattan.

– Det kommer att bli några singlar från den nya plattan och mest egna låtar. Det kan även bli några av mina favoritlåtar i form av covers, säger hon.

Den nu 44-åriga artisten från Avesta har tidigare turnerat mycket med sin man Ulf Nilsson men har efter årsskiftet fokuserat mer på att köra solo.

– Vi har turnerat tillsammans tidigare men kände att man inte får köra så många av sina egna låtar när man spelar tillsammans, så nu kör jag solo. Det är jag, gitarren och stompen som spelar akustiskt.

Planer för konsert med Moraeus

Hon berättar att vid vissa spelningar i sommar så kommer hon att ha band med sig. Men i detta fallet på S2 i Kinna blir det bara hon och publiken. Men hon har även andra planer till hösten där hon inte kommer att vara ensam.

– Till hösten ska jag turnera med Kalle Moraeus och Doug Seeger i en show som kallas ”Från Orsa till Nashville”. Det kommer bli jätteroligt.

Hon berättar att hon var överraskad när Kalle Moraeus ringde henne och förklarar även att det var ganska slumpmässiga händelser som ledde till att de ens känner varandra.

– Jag ersatte sångaren Nina Söderquist på en julshow i Malmö med honom. Han tyckte jag gjorde ett bra jobb och sa att ”nån gång måste vi göra något”. Det var ett och ett halvt år sen och vi har bara hörts sporadiskt via sms så jag har väl tänkt att det aldrig kommer bli något. Men så ringde han och frågade om jag ville vara med och jag tvekade aldrig.

För egen del väntar åtta spelningar med slut i augusti.

– Det kommer bli egna låtar. Sen blandar jag med egna favoritlåtar i form av covers.

Ny skiva i juni

På hennes nya skiva ”In the end” som släpps den 9 juni så kommer det att finnas elva nya låtar. Och hänger man med på hennes turné så finns chansen att man får höra de flesta.

– Nu för tiden släpper man många singlar innan plattan kommer ut. Så var det inte alls förut. Då hade man en-två singlar och så kom plattan ut senare. Men det handlar om att det finns sån stor konkurrens idag och det släpps ny musik hela tiden.

Och för att nå fler lyssnare så har Linda Varg även börjat utnyttja sina sociala medier, något hon inte var jätteintresserad av förut.

– Det var mycket påtryckningar från branschen att man måste vara aktiv på sociala medier och jag tyckte inte det var kul. Så jag sket i det. Men nu så har jag hittat inspiration själv och tycker det är jättekul.

Hennes följarantal har dubblerat sedan hon började publicera både på Facebook och Instagram i höstas.

– Jag tror det beror på att jag visar mig själv. Jag gör lite längre videos där jag visar vem jag är, jag lägger inte bara upp snygga bilder på mig själv. Det är jättetråkigt, säger Varg.

LÄS MER:Vill ta tillbaka linet till Sverige

LÄS MER:Mark Big Band har 19 musiker i åldrarna 19 till 83: ”Bättre än på länge”

LÄS MER:En hyllning till Markbygdens textilarv när Väverskans dag firades