Lurade män till sexchatt på Kik– döms för försök till utpressning

Nu döms en man från Kinna till fängelse för försök till utpressning, efter att ha lurat ett antal andra män att sexchatta med en påhittad minderårig profil på Kik, den 15-åriga tjejen ”Miranda”. Mannen med kumpaner hotade att avslöja de chattande männen om de inte betalade stora summor pengar.

Borås tingsrätt meddelar nu domen på tre månaders fängelse för en man i 25-årsåldern bosatt i Kinna, som döms för två fall av försök till utpressning och ett fall av narkotikabrott.

Tillsammans med två andra män har den nu dömdes modus operandi varit att utge sig för att vara den 15-åriga flickan ”Miranda” på den populära internetchatten Kik.

Där har de tre männen, under sin täckmantel, lockat till sig vuxna män för sexchatt med minderårig. När de väl har fått napp har de meddelat sin egentliga identitet och genom att hota med att avslöja de chattande männen för sambor, vänner, arbetsgivare och polis utpressat dem till att betala stora summor pengar.

Detta inträffade under sommaren 2022 och på flera ställen i närområdet.

Krävde 300 000 var av två män för att hålla tyst

Det första fallet mannen från Kinna döms för gäller en man som, enligt domen, bokade träff med ”Miranda” på en parkering i Jönköping. När han anlände till platsen stod istället mannen från Kinna och en av hans kumpaner och mötte upp med hot om avslöjande om han inte betalade dem 300 000 kronor.

Fall nummer två utspelar sig på en parkering i Sätila där situationen liknar den första, men där den dömde Kinna-mannen har med sig två kumpaner. Återigen krävdes en man på 300 000 kronor för att inte avslöjas.

I domen går att läsa att ingen av dessa utpressningar lyckades, men att hotbilden mot de drabbade männen varit så stark att ”det fanns fara för att försöket skulle fullbordas eller så berodde det på tillfälliga omständigheter att brottet inte fullbordades.”

Utöver de två domarna för försök till utpressning döms Kinna-mannen för narkotikabrott då han i februari i år togs med 24,9 gram cannabisharts och 5,22 gram kokain i en livsmedelsbutik i Kinna.

Mannen har förnekat gärningarna. Han har uppgett sig inte har någon erinran mot yrkandet om förverkande av narkotika och yrkandet om bevisbeslag.

LÄS MER:De här har dömts för rattfylleri i Marks kommun

LÄS MER:Markbo tog emot pengar från misstänkt bedrägeri – döms för penningtvättsbrott

LÄS MER:Nu blir Saga igenkänd i Stockholm: ”Fantastiskt roligt”