Mattias trivs bakom disken på Direkten

Efter tre månader som timanställd fick han ett erbjudande som han inte kunde motstå. Nu ansvarar Mattias Söderhagen för att driva butiken.

Han beskriver sig själv som en person som älskar serviceyrken. Mattias Söderhagen, 30 år, är utbildad kock men har framför allt arbetat på ett callcenter. Där lärde han sig att bemöta kunder på ett bra sätt. Däremot har han inte erfarenhet av att stå bakom en disk.

– Detta är första gången som jag jobbar i butik, säger han.

Att han hamnade i Direkten Fritsla hänger ihop med att han planerade att söka till en lokförarutbildning och behövde en sidoinkomst under studierna. Därför nappade han på att bli timanställd under mars i år.

Erbjöds att bli delägare

Sedan visade det sig att han trivdes väldigt bra. När två av de totalt fyra delägarna ville ägna sig åt andra saker fick han ett erbjudande om att bli ny delägare och vara den som driver den praktiska verksamheten.

– Då kom idén att jag skulle gå in och ta över efter dem. Det är jag som jobbar i butiken och sköter om den.

Förutom kundkontakten så hanterar han paket och beställer in varor till butiken. Dessutom är han spelansvarig för ATG och Svenska spel.

– Det har varit lite nervöst att ta över men jag har mina partners med mig så det kommer att gå utmärkt.

Mattias Söderhagen tror att stamkunderna kommer att känna igen sig.

– Det är lite ändringar på väg som vi har planer kring men det är mest utseendemässigt.

Han bor i Fritsla sedan tre år tillbaka men innan dess bodde han i Borås en period. Före dess bodde han under sex år i Fritsla, så han är väl förtrogen med orten.

Paket är en viktig del av verksamheten

Nu kommer Mattias Söderhagen dessutom att lära känna en hel massa människor. Under tiden Mark-Posten är på plats är det en strid ström av kunder. Mattias Söderhagen räknar med mellan 75 och 100 kunder per dag.

– Det är ett väldigt roligt arbete, man får träffa trevliga människor hela tiden. Det ger väldigt mycket. Och vem vill inte vara sin egen chef?

Det är också ett omväxlande arbete eftersom pakethanteringen är ganska omfattande.

För närvarande är han den ende anställde så det blir många timmar som han tillbringar i butiken under veckan.

De andra delägarna är äkta paret Tomas Ekberg och Lotta Bornefalk, lokala företagare och även politiker. Det var när deras dotter och svärson ville göra något annat som de behövde se över ägarstrukturen. De bestämde sig för att lösa ut den yngre generationen och erbjuda en ny delägare att ta deras plats.

– Vi har varit passiva delägare. Då gäller det att hitta en person som vill stå i en butik och axla ansvaret, säger Tomas Ekberg.

Han ser fram mot att få samarbeta med den nye delägaren Mattias Söderhagen samtidigt som han själv och hustrun kan hjälpa till med sin företagarerfarenhet.

LÄS MER:Här invigs ”Porten till Mark” - Kinna resecentrum

LÄS MER:Robert Högberg och Hans Gustafsson lämnar Coop Skene

LÄS MER:Långhelg på Hanatorps camping - då kommer gästerna