Punktenhusets nya ägare hoppas på kafé och solceller

Ett kafé på hörnet skulle skapa mer liv på Mor Kerstins torg i Kinna. Punktenhusets nya ägare har flera idéer som han hoppas kunna förverkliga i framtiden.
– Man får ställa sig frågan vad ett centrum ska vara i framtiden, säger Stefan Kornhammar.

Han driver det lilla familjeägda fastighetsbolaget Kornhammar fastighetskonsult AB som äger sex fastigheter i Göteborg sedan tidigare. Nu är han ny ägare till Punktenhuset, något som Borås tidning var först att skriva om.

Detta är den första fastigheten som bolaget köpt utanför Göteborg. Att det är en affärsgalleria är också ovanligt, bolaget har annars mest köpt hotellfastigheter.

Stefan Kornhammar är medveten om att det är i ett tufft läge som han kommer in som ny ägare. Flera hyresgäster har eller kommer att lämna gallerian under året. Han säger att det är tråkigt men att han har gått in i detta med öppna ögon.

– Det krävs ett engagemang när man går in i något och det här kräver lite extra engagemang.

Att butiker gapar tomma är inget unikt för Kinna centrum, det är något som han har sett på flera mindre orter och i förorter.

– Det är det som är spännande och det är det som är en utmaning. Det är inte bara Kinna centrum, det gäller alla centrum. Det är så verkligheten ser ut.

”Finns ingen quick fix för Kinna centrum”

Samtidigt ser han det positiva med fastigheten, det finns en bra mix redan nu med klädaffär, gym och restaurang bland annat.

Kornhammar ser fram mot att ha ett nära samarbete med samverkansgruppen för handlarna i centrum och med kommunen.

– Man får ställa sig frågan vad ett centrum ska vara i framtiden. Det kommer att bli en omdaning. Det kommer att bli tufft och det är ingen quick fix.

Ännu har han han inte hunnit få en tydlig bild av hur han vill utveckla fastigheten där den äldsta delen är från 1975.

– Jag ska börja göra en egen analys av Kinna för att se vad som finns och inte finns.

En sak som han gärna vill få ut är att han skulle välkomna en kaféverksamhet.

– Jag skulle gärna se att det kom ett kafé på hörnet så att det blir lite liv på torget. Det är solläge. Det är nummer ett, det är den första tanken som slagit mig.

Sedan är han förtjust i att ha solceller på taket men det vet han inte om det är möjligt.

LÄS MER:Nu söker affärsgallerian Punkten ny ägare

LÄS MER:Tre butiker lägger ner i Kinna centrum

LÄS MER:Julgranen i Kinna är rest – därför sker det så tidigt