Rektorn om branden på Naturbrukscentrum

Natten till söndag fick räddningstjänsten larm om en brand på Strömma Naturbrukscentrum i Sätila. Ingen kom till skada men nu ska ett vaktbolag patrullera nattetid.
– Känns jätteolustigt såklart, säger rektor Marie Poldahl.

ANNONS
|

Det var vid femtiden under söndagsmorgonen som larmet kom.

– Ett av våra automatlarm gick om att det brann i ett av våra elevhem, säger Strömma Naturbrukscentrums rektor Marie Poldahl.

– Räddningstjänsten kom direkt och kunde släcka det som brann.

Det visade sig att en sten hade kastats in genom ett fönster och ytterligare något som fått sängen i rummet att börja brinna. Inga elever var på plats under helgen och ingen kom till skada.

Ingen har tagit sig in i huset

Enligt rektorn handlar det inte om något inbrott.

– Bara fönstret var krossat och där kan man inte ta sig in, säger Marie Poldahl.

Hon säger också att det inte finns någon hotbild mot skolan.

– Jag har pratat med eleven som bor i rummet också och han förstod ingenting och tycker att det känns jätteolustigt såklart, det tycker vi ju allihop, men vi vet inte mer än så.

Under morgonen anlände även polis till platsen, och en utredning om vad som ska ha skett påbörjades.

Vaktbolag ska cirkulera nattetid

– Just nu vet vi inte mycket om vad som hänt, men det kommer att ske en utredning. Initialt upprättar vi en anmälan om försök till mordbrand, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl på polisen.

När man svänger av upp mot Naturbrukscentrum passerar man en skylt från ett vaktbolag men inga kameror finns uppsatta där händelsen inträffat.

När Mark-Posten träffar Marie Poldahl har hon precis gjort klart med ett vaktbolag som ska cirkulera på nätterna för att säkerställa att elever och personal kan känna sig trygga.

– Det känns ju tråkigt att man förstör, samtidigt var det väldigt skönt att det var på en helg när vi inte har några elever på plats.

LÄS MER:Brand på naturbruksgymnasium

LÄS MER:Rån vid skola i Skene – man häktad

LÄS MER:Skene MS renoverar bilbanan för över en halv miljon kronor