Robert Bergh flyttar tillbaka verksamheten till Hajom

Travstjärnan Robert Berghs gård i Hajom har länge legat ute till försäljning utan napp efter flytten till Sundsvall. Nu tänker han om och flyttar tillbaka alla hästarna till Berghcamp.
– Vi tömmer allt i Sundsvall, säger Robert Bergh.

För ungefär ett år sedan bestämde sig travtränaren och kusken Robert Bergh för att lämna gården Berghcamp i Hajom för att flytta tillbaka till hemtrakterna i Sundsvall. Gården lades ut till försäljning för 45 miljoner kronor, men intresset har varit svalt.

Priset sänktes senare till 39,5 miljoner men fortfarande har ingen säljare nappat. Mark-Posten skrev i augusti om att Robert Bergh även lade ut gården i Sundsvall till försäljning.

– Det har varit väldigt jobbigt, det är ju som att man har två liv. Det är fullt upp med att sköta en gård, två tar väldigt mycket tid och kraft, säger Robert Bergh.

”Lastar de sista hästarna den här veckan”

Han flyttade samtidigt ner några hästar till Hajom och startade viss verksamhet där. Nu flyttar Robert Bergh ner hela verksamheten till Berghcamp igen.

– Ja, det blir så. Jag lastar de sista 30 hästarna den här veckan. Vi tömmer allt i Sundsvall, säger Robert Bergh.

Även om det inte finns någon köpare av gården i Sundsvall heller än så är intresset för den gården betydligt större än för den stora anläggningen i Hajom.

– Vi trivs bra här nere i Hajom så vi fortsätter på den linjen nu, säger han.

Får vara mer med hästarna

En stor anledning till att han flyttade härifrån var att han lade alltför mycket tid på administrativa uppgifter istället för hos hästarna. Det har han sett till att ändra på nu.

– Hästarna fungerar bra och personal har kommit hit som varit här tidigare. Jag har en allmänt positiv känsla, jag är nöjd och driften rullar på. Nu är jag med hästarna till 98 procent så det känns jättebra, säger han.

Så länge båda gårdarna ligger ute till försäljning är alla dörrar öppna, om Berghcamp säljs kan flyttlasset alltså svänga tillbaka igen. Även om Robert Bergh bedömer det som osannolikt.

– Jag går på känslan och då ser det ut som att det blir gården i Sundsvall som blir såld, säger han.

Åbytravets VD: ”Väldigt glad”

Jon W Pedersen är Vd och sportchef på Åbytravet och gläds åt beskedet.

– Det känns jättebra och han fick ett väldigt varmt emottagande av publiken under SM-veckan förra helgen. Det är många som tycker att det är roligt att han kommer tillbaka, säger han.

Licensen flyttas över till Åbytravet under veckan.

– Han är en av Sveriges bästa tränare och det märker man under loppen, det händer lite grejer. Det blir roligare när han är med och jag är väldigt glad, säger Jon W Pedersen.

LÄS MER:Travtränarens gård väcker intresse utomlands

LÄS MER:Travstjärnan Robert Bergh kan vara på väg tillbaka till Hajom

LÄS MER:Lönekartläggning i Marks kommun