Så blir nya lägenhetshuset i Kinna – mitt i villakvarteret

Till hösten är det klart för inflyttning men på tisdagen fick hugade spekulanter och de som redan slagit till kolla in nya lägenhetshuset i Näs i Kinna.
– Man ser jättemycket, ändå bort till Örby, säger Miriam Gullstrand.

ANNONS
|

Än så länge är det ett skelett men det går att skönja konturerna av vad som till hösten kommer vara ett nytt lägenhetshus i villakvarteret i Kinna.

– Vi gick väldigt tidigt in och tecknade en lägenhet och i och med att vi bestämt oss för att köpa åker vi förbi en gång i veckan och kollar, säger Kenneth Gullstrand.

Han har tillsammans med hustrun Miriam Gullstrand slagit till på en av lägenheterna på översta våningen i vad som ska kallas bostadsrättsföreningen Ejdern på Villagatan.

– Det är den i hörnet där uppe, säger Kenneth Gullstrand och pekar.

– Man ser jättemycket, ända bort till Örby så det är jättefint, säger Miriam Gullstrand.

Kul att bygga i Kinna

Byggherrar är Järngrinden.

– Vi kom över projektet för drygt ett år sedan med färdig detaljplan och hela baletten och valde att förvärva, säger Petra Hedblom, marknadschef på Järngrinden.

Tillsammans med mäklarbyrån Svensk Fastighetsförmedling har de under tisdagen bjudit in till visning.

– Det börjar bli ett hus här nu och det känns jättebra, säger Petra Hedblom.

Hon och kollegan Daniel Lövgren, projektchef på Järngrinden, har tidigare jobbat med större projekt i Borås, Varberg och Göteborg.

– Det är jättekul att nu bygga i Kinna, det är inte jättemycket nyproduktion här så det är roligt. Många intresserar sig och vi får fina kommentarer på sociala medier, säger Petra Hedblom.

Tre av tretton lägenheter sålda

Med hjälm och varselväst får man också klättra upp för byggställningarna och kolla in utsikten. Ansvarig mäklare från Svensk Fastighetsförmedling är Pär Brundin.

– Det här är ju lite speciellt läge, de flesta sådana här projekt har varit mitt i centrum, här är ändå ett villaområde, säger Pär Brundin.

– Det är ganska nära att gå in till byn men ändå lugnt och avskiljt och lite grönska, säger han och nickar ner mot järnvägen som glimtar fram mellan de än så länge bara trädgrenarna.

Tre av tretton lägenheter är redan sålda, en på bottenplan och två på översta våningen. Pär Brundin försöker sälja in den återstående lägenheten i norrläge för en besökare.

– Man glömmer ju i Sverige att på sommaren har vi soluppgång och solnedgång nästan i norr, säger han och pekar.

– Är du morgonpigg så har du morgonkaffet i solen på terrassen där.

Klart till senhösten

Sent i höst ska huset vara klart. För den som slår till innan mars månads utgång går det att vara med och välja material invändigt. Men allt ska färdigställas även om inte alla lägenheter bli sålda innan bygget är klart.

– Vi är båda pensionärer och har trevåningshus med vind, säger Kenneth Gullstrand.

– Ju äldre man bli ju jobbigare blir det att gå i trappor. Och så har man trädgård att sköta och med en villa är det alltid något som ska ordnas och underhållas, därför tyckte vi att det här var en lägenhet som skulle passa oss för all framtid, säger han.

Rådande konjunkturläge påverkar inte hans och hustrun Miriam Gullstrands entusiasm.

– Det är lite dåliga tider för att sälja hus men har du bott i ett hus i så många år som vi gjort sitter vi i en annan situation, vi behöver inte låna upp en krona, säger Kenneth Gullstrand.

LÄS MER:Marks kommun kan byta leverantör av färdtjänst

LÄS MER:Skadegörelse vid skola – rutor krossade

LÄS MER:Theo, 5, skadades svårt i hundattack – nu träder familjen fram