Så laddar Saga Ludvigsson från Örby för kvalveckan i Idol på TV4

På torsdag nästa vecka är det dags för Örbyborna att bänka sig framför Idol för att heja på när Saga Ludvigsson ger järnet. Förhoppningen är att hon ska vidare till final i kvalveckan. Hon håller som bäst på att förbereda resan till Stockholm.
– På söndag åker jag. Det är mycket att packa nu, jag har med mig så mycket grejor.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen stod det klart att Saga Ludvigsson gått vidare till nästa del av Idol-tävlingen i TV4. Det brast för Saga Ludvigsson som blev överväldigad av juryns beslut och tårarna sprutade.

– Det var mycket som snurrade i huvudet. Det var mycket spänningar och dåligt med sömn. jag ville så gärna gå vidare. Sedan är jag en sådan person så oavsett vilka känslor, så gråter jag.

Så här i efterhand säger hon att det självklart känns väldigt bra. Jurymedlemmen Alexander Kronlund jämförde hennes framträdande med Lalehs och Robyns genombrott.

– Det är inget snack om att du ska vidare till de 20, säger Alexander Kronlund i avsnittet.

Saga Ludvigsson säger att hon kände sig väldigt smickrad över att nämnas i det sammanhanget. Många av dem är artister som hon själv ser upp till.

– Speciellt Laleh. Det var väldigt fina komplimanger, jag blev chockad. Jag är otroligt tacksam.

Vinnarreceptet: Surskallar och mormor

När Saga Ludvigsson kommenterade efteråt så sa hon att det första hon skulle göra efteråt var att äta godis och ringa sin mormor.

– Det blev en härlig påse med lösgodis. Mest surt, det är gött. Speciellt de gula och rosa skallarna, de är riktigt goda.

Mormor Mariann Karlsson är ett av hennes största fans.

– Det blev ett litet skrik i luren. Hon tyckte det var fantastiskt. Mormor betyder väldigt mycket för mig. Hon har alltid varit en stor förebild och en viktig supporter, säger Saga Ludvigsson.

En annan stor lättnad efter att den förinspelade deltävlingen sänts är att hon får lov att berätta, efter att ha levt med munkavel i månader.

– Det är riktigt skönt att kunna prata folk och kunna berätta hur det gått.

Bland annat fick hon en grattishälsning från Jonathan Bohlin, som själv inte gick vidare i tävlingen.

Vissa saker är hon fortfarande hemlighetsfull kring och en del information kommer hon få när hon är på plats. Det är hon själv som bestämmer scenkläder och annat som hör till inför framträdandet i kvalfinalen och hon har med sig ett urval med olika scenutstyrslar.

– Det blir spännande att försöka dra runt med den väskan.

Planerar för 70-talsinspirerad outfit

I väskan finns bland annat ett ”mindre apotek”, ett speciellt rör som hon använder för att träna stämbanden med, kläder och högklackade skor.

– Det blir väldigt färgstarkt kan jag säga. Pappa säger att jag ser ut som farmors gardiner på 1970-talet.

Även om hon själv inte ska uppträda förrän på torsdag så är hon med under hela veckan, bland annat som publik åt sina tävlingskompisar.

Hon reser upp till Stockholm själv på söndag men på torsdag ansluter två nära vänner, lillebror, mamma, pappa och mormor så att de kan vara med och se när Saga framträder.

– Jag är taggad, det ska bli kul. Jag har tränat mycket, jag känner mig redo.

Deltävlingarna under kvalveckan i Idol sänds i direktsändning måndag till torsdag och kvalfinalen blir nästa fredag. Då ska startfältet på tjugo unga artister krympa till tio som går vidare till finalveckan.

Saga Ludvigsson

Ålder: 17 år.

Familj: Mamma Maria, pappa Henrik, lillebror Axel.

Gör: Läser Industriprogrammet på Marks gymnasium.

Lyssnar på just nu: Låtar av Ann Marie.

Sjungit under Idol: Like I’m gonna lose you av Meghan Trainor, Going down to the river av Doug Seeger.

Favoriträtt: Sushi, farmors spaghetti med köttfärssås (”Den är dunder”)

Gör helst en fredagskväll: ”Umgås med kompisar, i somras var jag mycket på Mos strand.”

LÄS MER:Så gick det för Idolerna från Mark

LÄS MER:Jonathan från Skene bröt ihop framför Idoljuryn

LÄS MER:Saga Ludvigsson från Örby vidare i Idol