Kaj Scheffel, insatsledare hos polisen under torsdagen berättar att det inte finns någon sluttid på insatsen. Bilden är tagen vid en tidigare insats.
Kaj Scheffel, insatsledare hos polisen under torsdagen berättar att det inte finns någon sluttid på insatsen. Bilden är tagen vid en tidigare insats. Bild: Lasse Edwartz

Så letar polisen efter försvunne 75-åringen

Tre dagar har gått sedan insatsen påbörjades för att hitta den 75-åriga mannen i Öxabäck. Men enligt polisens insatsledare Kaj Scheffel finns det ingen sluttid för insatsen.
– Så länge det är en livräddande insats så kommer vi att fortsätta med dessa resurser, säger Kaj Scheffel.

ANNONS
|

Det var i samband med en bussutflykt vid Öxabäckskyrkan som 75-åringen försvann. Nu har han varit borta i över tre dygn. Polis, militär och civilpersoner har sedan i måndags kväll sökt efter honom.

Mark-Posten har varit i kontakt med insatsledare Kaj Scheffel som berättar hur insatsen går till.

– Vi har flera olika grupper som letar igenom det avgränsade området. Det är fortfarande samma område som vi letat i tidigare under veckan men vi roterar våra grupper. En pass går militären igenom ett område och nästa kan vi skicka in hundpatrullerna för de söker på ett annat sätt, säger Kaj Scheffel.

Under insatsen söker man igenom alla vattendrag och all svåråtkomlig terräng i området. Sjöpolis finns på plats för att söka vissa vattendrag, men några dykare har inte kallats in än. Man har använt värmekameror och dessutom söker man av utmed vägar i ett ännu större område runt Öxabäck.

Finns ingen sluttid

Hur länge sökinsatsen kommer att pågå vill inte Kaj Scheffel svara på.

– Det finns ingen sluttid. Det finns inte heller några planer på att dra ner omfånget på sökandet. Det är fortfarande en livräddande insats och så länge det är det så kommer vi att fortsätta med dessa resurser, säger Kaj Scheffel.

Klockan 17:00 drar Missing People igång ännu en sökinsats där allmänheten bjuds in för att delta.

LÄS MER:Ny sökinsats i Öxabäck: ”Vill få med så många som möjligt”

LÄS MER:Sökandet i Öxabäck fortsatte under onsdagen

LÄS MER:Stor sökinsats efter försvunnen man