Stopp i tågtrafiken – på grund av översvämning

På tisdagen stoppades stora delar av tågtrafiken på Viskadalsbanan på grund av höga vattenflöden. Ett område på cirka 300 meter var drabbat enligt Trafikverket.
– Det har skett på grund av snön som smälter i kombination med regnet som var igår, säger Shahram Yoosefi, projektledare.

ANNONS
|

Enligt Trafikverket startade tågstoppet mellan Varberg och Veddige klockan 06.30 på tisdagsmorgonen. Anledningen var en översvämning som skett där.

– Där finns stora mängder vatten. De flesta tåg kan vända i Veddige, och köra Borås till Veddige i stället. Men ibland blir de tvungna att ställa in hela sträckan, säger Göte Andersson, störningskoordinator på Västtrafik.

Tågstoppet drabbade även invånarna i Mark, eftersom fler stationer påverkades. Dessa är Fritsla, Kinna, Assberg, Skene, Berghem, Björketorp och Horred.

Göte Andersson berättade att man jobbar med att sätta in ersättningsbussar.

Tågstoppet förlängs

På tisdagsmorgonen berättade Shahram Yoosefi, projektledare på Trafikverket, att besiktningsmän var ute på plats för att undersöka anläggningen. Det rörde sig om ett stort vattenflöde på ett område på cirka 300 meter där järnvägen går under en viadukt.

– Det har skett på grund av snön som smälter i kombination med regnet som var igår, säger han.

Till en början var prognosen för klara upp tågstoppet satt till klockan 15.00. Men det förlängdes dygnet ut.

– Första besiktningen är gjord och nu väntar man på att vattnet ska rinna undan innan man kan utföra eventuella åtgärder, säger Shahram Yoosefi.

På onsdagsmorgonen gick tågtrafiken som vanligt igen.

LÄS MER:Tågen på Viskadalsbanan ställs in

LÄS MER:Stor enighet i Västsverige om ny 35 minutersjärnväg mellan Göteborg och Borås

LÄS MER:Lastbil vinglade runt på väg 156 i Skene