Bergdahl och Gunnarsson heta när Fritsla slog Horred

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Fritsla, som vann hemma mot Horred med 2-1 (1-0) i division 5 Västergötland södra herr i fotboll på lördagen.

ANNONS
|
Fritsla IF vann mot Horreds IF
Fritsla IF vann mot Horreds IF

– Första halvlek gjorde vi jättebra och följde vår något cyniska matchplan. Vi skapade en del lägen och gjorde Horred frustrerade. Vi inledde även andra halvlek på samma sätt och löste 2-0 tidigt, men efter ett tag gav vi Horred mer och mer yta i takt med att vi blev trötta och lite nervösa. Vi redde ut det bra och tog en riktigt skön seger, kommenterade Fritslas huvudtränare Niklas Liljeqvist efter matchen.

Horreds tränare Kalle Öjersson:

– Första halvlek gör vi för många misstag. Andra halvlek borde vi avgjort så många gånger om men just nu är vi inne i en svacka. Ge oss lite sol och sommar så kommer vi tillbaka starkare än någonsin. Många matcher kvar. Vi kommer tillbaka. Grattis till vinsten Fritsla.

Målgörare för Fritsla blev Jack Bergdahl och Lukas Gunnarsson och för Horred var det Johan Theorin som hittade rätt.

Fritsla har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 11–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Horred har en vinst och fyra förluster och 6–11 i målskillnad. Det här var Fritslas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Horreds andra uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Fritsla på sjunde plats och Horred på tionde plats. Ett fint lyft för Fritsla som låg på elfte plats så sent som den 4 juni.

Nästa motstånd för Fritsla är Torestorp/Älekulla. Lagen möts måndag 24 juni 19.00 på Äbyvallen. Horred tar sig an Mariedal hemma söndag 23 juni 18.00.