Lasse Broman het när Fritsla besegrade Mariedal

Hemmalaget Fritsla tog hem de tre poängen efter seger mot Mariedal i division 5 Västergötland södra herr i fotboll. 3-2 (1-0) slutade matchen på torsdagen.

ANNONS
|
Fritsla IF vann mot Mariedals IK
Fritsla IF vann mot Mariedals IK

– Först och främst, Mariedal är ett väldigt skickligt lag med duktiga tränare. I första halvlek var vi inte alls bra, de fick fullfölja sin matchplan alldeles för enkelt och vi kom inte in i matchen. Men med halvlekens sista spark seglar ett inlägg in i bortre krysset och vi kunde med mycket tur orättvist gå till vila med 1-0. I andra halvlek spelade vi mycket bättre och 1-1 kom lite ologiskt, men vi lyckades resa oss igen och började skapa chanser. Det hindrade dock inte Mariedal från att också göra det men vi redde ut stormen. Flyt ska man ha ibland, kommenterade Fritslas huvudtränare Niklas Liljeqvist efter matchen.

Fritsla tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Lasse Broman. Direkt efter pausen slog Emil Stenmark till och kvitterade för Mariedal.

I 65:e minuten slog Tobias Johansson till, och gav Fritsla ledningen.

Lasse Broman gjorde dessutom 3-1 i 70:e minuten.

Mariedal reducerade till 3-2 bara sex minuter senare ännu en gång genom Emil Stenmark. Mer än så blev det dock inte för Mariedal.

Fritsla har två segrar, en oavgjord och två förluster och 13–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mariedal har tre vinster och två förluster och 11–7 i målskillnad.

Fritsla ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Mariedal ligger på sjätte plats.

I nästa omgång har Fritsla Hyssna borta på Ekäng, torsdag 1 juni 19.00.