Torestorp/Älekulla i ledning i halvtid – men tappade segern mot Sandared

Torestorp/Älekulla ledde med 1-0 i paus i mötet i division 4 Västergötland västra herr i fotboll hemma med Sandared på tisdagen. Men Sandared reste sig i andra halvlek och fixade oavgjort, 2-2.

|
Torestorp/ Älekulla FF spelade lika mot Sandareds IF

– Rätt svängig match, där vi går upp till 2-0 i andra och har hyfsad koll, men ett par enkla mål gör att de kan kvittera. Vi gör 3-2 när endast någon minut återstår, men efter diskussion får vi målet bortdömt. Surt att tappa men samtidigt ett fall framåt då vi hänger i och tar en poäng, kommenterade Torestorp/Älekullas tränare Christofer Larsson efter matchen.

Torestorp/Älekulla började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Erik Persson till. Direkt efter pausen slog Linus Hellgren till och ökade Torestorp/Älekullas ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Shkelqim Krasniqi träff och reducerade åt Sandared.

I 75:e minuten kvitterade Elias Nadjafi för Sandared. 2-2-målet blev matchens sista.

I den 89:e minuten fick Sandared Yamin Souayeh utvisad, och fick spela med en man mindre sista sista minuterna.

Torestorp/Älekulla har två oavgjorda och tre förluster och 7–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sandared har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 8–8 i målskillnad. Det här var Torestorp/Älekullas andra oavgjorda match den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Sandared är på fjärde plats.

Fredag 16 juni 19.00 spelar Torestorp/Älekulla borta mot Holmalund.