Årets eldsjäl i innebandy kommer från Fritsla

Västergötlands innebandyförbund har utsett Patrik Lundin, tränare i Fritsla IF, till Årets eldsjäl.
– Jag blev jättepaff.

ANNONS

40-åringen från Fritsla blev glatt överraskad när han nåddes av nyheten via det egna lagets Facebooksida. Efter det tog han kontakt med Västergötlands innebandyförbund och fick det bekräftat. Han vet inte vem som har nominerat honom, men han tror att det har att göra med förbundets satsning Framsteg flicka.

– Jag blev jättepaff. Det är verkligen kul. Jag tycker det är fantastiskt att vara ledare i Fritsla IF, säger Patrik Lundin.

Det hela började med att hans dotter föddes 2010. När hon blev äldre insåg han att det fanns behov av både ledare och flicklag i Fritsla. För sju år sedan började han som fotbollstränare men sedan gick han över till att även vara tränare för innebandylaget.

– Jag har varit tränare i sex år för flicklaget i båda sporterna.

Han vill se en långsiktig utveckling och är glad över framstegen, speciellt med tanke på att Fritsla är ett litet samhälle.

Siktar på återväxt för Fritsla IF

Målet för Fritsla IF är att ha ett damlag men för att lyckas med det krävs det återväxt. Patrik Lundin har bland annat varit ute i skolor och berättat om laget för att värva spelare.

– Idag har vi två innebandylag för flickor.

Det handlar om över 50 flickor som är med och tränar, både innebandy och fotboll.

Han har noterat att det är en fördel att ha rena flicklag, intresset ökar när flickor får träna och spela på sina egna villkor. Det har inneburit att Fritsla IF har fått slå ihop flera årskullar för att få ihop lagen.

Nu är Patrik Lundin inbjuden att ta emot priset i Vara när Västergötlands innebandyförbund har årsmöte. Han är glad över det erkännandet men mest gläds han över de idrottsliga framgångarna. Framför allt nämner han Flickor 08 som tog sig till final och vann B-slutspelet i Varberg.

– Laget vann ju Warbergsspelen. Det är den största innebandyturneringen. Det var stort för oss och det är extra grädde på moset.

I juryns motivering nämns bland annat att Patrik Lundin ”[...] har gjort ett grymt stort arbete med att få fler tjejer att spela innebandy och stanna kvar i sporten i många år. Det är till stora delar hans förtjänst att det finns två flicklag i föreningen i dag, vilket inte funnits på många år”.

LÄS MER:Ungdomar från hela landet tävlade i datorspel i Skene

LÄS MER:Joakim gör skolbesök för att få fler tjejer till innebandyn

LÄS MER:Innebandytalangen Alicia spelar enbart med killar

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.