Basketsvepet: Stekhet Pannell och Herlihy

Basketsvepet handlar om alltifrån heta spelare och en allt längre segerrad för Marks ligalag. Denna vecka skriver Mark-Posten om Brooklyn Pannells poängskörd, men också lagkamraten Brianna Herlihys uppåtgående form.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeMark usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Segersviten blir längre och längre för ligalaget. Under den gångna helgen besegrades Visby med 81-70, och Mark basket är därmed obesegrade sedan juluppehållet.

Nästkommande onsdag väntar dock tufft motstånd då man gästar Norrköping Dolphins. Delfinerna ligger på en fjärde plats, fyra poäng före Mark.

– Norrköping är väldigt beroende av sin skarpskytt Alexa Held. Vi måste få stopp på henne. Som alltid är returtagningen viktig så att vi inte ger dem extra skott, säger Frank Alm, coach för ligalaget.

Han fortsätter:

– Bakåt måste vi kombinera att gå ut på skyttet men samtidigt vara täta med de övriga så att vi kontrollerar vår egen korg.

Frank Alm efter matchen mellan Mark basket och Visby ladies.
Frank Alm efter matchen mellan Mark basket och Visby ladies. Bild: Arvid Adrell

Ester Sjöstrand missade matchen mot Visby till följd av en olycklig skada förra veckan. Frank Alm hoppas dock att hon är tillbaka till matchen mot Norrköping.

– Laget tar det lite lugnt måndag och tisdag med individuell träning för att återhämta oss lite efter det tuffa slutet på förra veckan. Detta passar bra för Ester. Vi ska sakta öka belastningen och hoppas ha henne klar till matchen nästa onsdag.

Brooklyn Pannell stod för 31 poäng framåt mot Visby, och har även figurerat i omgångens lag efter jul. En som också gjort det är lagkamraten Brianna Herlihy.

– Brooklyn har varit stekhet men även Brianna (Herlihy) har gjort stora framsteg efter jul, säger Frank Alm.

Brooklyn Pannell efter matchen mot Visby.
Brooklyn Pannell efter matchen mot Visby. Bild: Arvid Adrell

Under den gångna helgen spelade även BK Marbos herrlag borta mot Djurgården. Där blev det dock förlust med siffrorna 91-68.

Till helgen väntar USM för DU19–laget i Stockholm. Där ställs laget mot KFUM BK Skellefte, KFUM Blackeberg och VGB.

Varje vecka uppdaterar Mark-Posten läsarna med det senaste om Mark basket.

Har du fler tips på nyheter om ligalaget eller BK Marbo? Mejla redaktionen@markposten.se.

LÄS MER:Från Boston och college till Kinna – möt basketstjärnorna

LÄS MER:Basketsvepet: Storseger mot Alvik

LÄS MER:Mark basket-svepet: Tuff förlust borta mot Södertälje

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.