Hyssnatjejen vann SM-guld med Hammarby

Hyssnatjejen och tidigare IFK Örbyspelaren Alice Carlsson vann under söndagen SM-guld med sitt Hammarby.
– Det börjar smälta in nu och man börjar förstå vad man fått uppleva. Samtidigt är det jättesvårt att ens föreställa sig vad jag varit med om. Det är så överväldigande och extremt stort. Det är bara magiskt allting, säger hon till Mark-Posten.

ANNONS
LocationHyssna||

38 års lång väntan är över. Hammarby IF är svenska mästare igen på damsidan. I den sista omgången besegrades IFK Norrköping med 2-0 efter två mål av Madelen Janogy.

Mitt i guldfirandet stod Hyssnatjejen och tidigare Örbyspelaren Alice Carlsson. Hon fostrades i IFK Örby men hamnade via Jitex och BP i Hammarby 2020, där hon direkt utsågs till lagkapten.

Under söndagen blev det klart att hennes Hammarby vann SM-guld, efter en dramatisk avslutning. Toppkonkurrenten BK Häcken hade lika många poäng, men stockholmarna tog hem det på bättre målskillnad.

– Det börjar smälta in nu och man börjar förstå vad man fått uppleva. Samtidigt är det jättesvårt att ens föreställa sig vad jag varit med om. Det är så överväldigande och extremt stort. Det är bara magiskt allting, säger Alice Carlsson när tidningen ringer upp.

Det blev ett långt och hårt firande hela natten efter matchen, enligt 28–åringen.

– Det var magiskt. Hela planstormningen och när vi står och väntar på resultatet från Häcken-matchen. Den ångesten man har där byts ut till en enorm glädje med alla supportrar och stå och fira med dem där och så åker vi upp till Stockholm och Medborgarplatsen och det är flera tusen som står där och får ta emot oss. När man inser att de är där för vår skull blir man rörd och stolt såklart.

Hur mådde du igår?

– Jag mådde inte jättebra, men jag hann knappt gå och lägga mig. Det var bara att vända och byta om och sen skulle vi kolla på herrmatchen på Tele2 och bli hyllade där. Det har inte varit många timmar sömn men det var det värt.

Hon tillhör en av de som varit med på hela resan från Elitettan till att etablera sig i Damallsvenskan.

– Redan när jag skrev på för Bajen kom Pablo (Pinones-Arce, huvudtränare reds. anm.) samma år och när vi satt oss ner i möten den första säsongen pratade vi och Bajen om att klubben har ett tydligt mål och det är att ta den här klubben och vinna SM-guld och vinna titlar. Sen kanske jag inte trodde det skulle gå så här fort, säger hon och fortsätter:

– Att vi bara skulle behöva tre år i Damallsvenskan och vinna både cupguldet och SM-guldet samma år, det hade jag nog inte vågat tro på. Samtidigt har vi gjort en enorm resa. Vi är ett fantastiskt bra lag och tagit rätt steg på vägen. På något sätt är jag Inte förvånad heller över den utvecklingen vi gjort alla dessa åren.

Om Hammarbys firande: ”Det är något unikt att vinna något i Bajen”

Det har hunnit gå ett par dagar sedan matchen, men firandet lär fortsätta, enligt henne.

– Är det någonstans man ska vinna ett SM-guld och känna på hur det känns att fira ett sm-guld så är det i Bajen. Det är något unikt att vinna något i Bajen. Så är det bara. Det kan ingen annan jämföra sig med. Det spelar ingen roll vad någon annan säger, för det är sanningen.

Enligt uppgifter till Mark-Posten har det funnits ett intresse från annat håll för Alice Carlsson, men hon har valt att bli de grönvita trogen. Att hon signerade ett nytt fyraårskontrakt i somras förstärker intrycket att hon vill stanna i klubben.

Kort därefter fick hon dock ett erbjudande av den italienska storklubben Inter, men de fick nobben av Carlsson.

– Det kändes som ett konstigt beslut att tacka nej till proffsliv i Italien men nånstans visste jag att jag skulle tacka nej. Jag var inte klar i Bajen och nu när man sitter här med facit i hand är jag extremt glad att jag vågade tacka nej till det och få vinna ett SM-guld med Bajen.

Hon förklarar beslutet med att en rad olika faktorer spelar in, men det grundar sig i att hon trivs ypperligt i Stockholmsklubben.

– Jag drivs inte av pengar i min fotboll. Jag drivs av utveckling och spelar fotboll för att jag älskar fotboll och tycker det är kul. Just det här året har jag älskat att spela fotboll i Bajen och varit på en väldigt bra plats i livet både på fotbollen och utanför fotbollen. Jag var inte redo att riva upp den tryggheten jag har där idag. Jag är en trygghetsmänniska och vet vad jag har här i Bajen. För mig var det inte så svårt att tacka nej till det.

Alice Carlsson

Bor: Stockholm (Uppväxt i Hyssna)

Ålder: 28

Familj: Mamma, pappa, bror

Aktuell med: Nyligen vunnit SM-guld i fotboll.

LÄS MER:Ny tränare till IFK Örby – Broman ut, Carlsson in

LÄS MER:DM-guld för Örbys 16-åringar

LÄS MER:Sista matchen för säsongen för Örby – avbröts efter regn

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.