Segerraden förlängd för Fritsla – besegrade Smedjan

1-6 (0-4, 0-1, 1-1) blev resultatet när Smedjan och Fritsla möttes i Stadsskogshallen på fredagen.

|
Smedjans IF innebandy förlorade mot Fritsla IF

I och med detta har Fritsla tre raka segrar i division 3 Västergötland herr i innebandy, och efter den tuffa perioden är Fritsla nu i riktigt bra form.

Fritslas tränare Emil Svedenlind kommenterade matchen:

– Tredje raka segern! En stark första period lägger grunden för tre komfortabla poäng. Alla får spela och vi gör det vi ska. Nu väntar en riktigt rolig match mot Borås i säsongens sista hemmamatch på fredag.

Fritsla spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Arvid Broman, ett mål av Noel Engvall och ett mål av Lasse Broman. Efter 4.47 i andra perioden nätade Andreas Ljunggren, framspelad av Gabriel Ekstrand och gjorde 0-5. Efter 11.56 i tredje perioden ökade Fritsla på till 0-6, återigen genom Arvid Broman.

Johan Jansson reducerade förvisso, men närmare än 1-6 kom inte Smedjan. Fritsla tog därmed en stabil seger.

Arvid Broman gjorde tre mål för Fritsla och spelade dessutom fram till ett mål och Lasse Broman stod för tre poäng, varav ett mål.

Med två omgångar kvar är Smedjan på åttonde plats i tabellen, och Fritsla är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Fritsla är Borås IBF. Lagen möts fredag 1 mars 19.30 i Kungabergshallen.