Tygriket utklassade Falköping – vann med 18-1

Tygriket övertygade när laget vann på hemmaplan mot Falköping i division 2 Västergötland herr i innebandy med hela 18-1 (7-1, 7-0, 4-0).

ANNONS
|
IBK Tygriket vann mot Falköpings IBK
IBK Tygriket vann mot Falköpings IBK

– Vi möter ett ganska sargat Falköping och vi har allt att spela för. Vi behöver både 3 poäng och en hel del mål. Vilket vi får. Jag tycker att samtliga formationer gör en fin insats och vi visar ändå en bra disciplin i både offensiv och defensiv zon. Jag är mycket nöjd med att vi är tillräckligt motiverade för att fortsätta gnugga i 60 minuter. En stor eloge till Falköping också som kommer hit och spelar för klubbmärket. Vi behövde en fin vinst och hoppas kunna bygga vidare på denna prestationen i slutskedet av säsongen, kommenterade Tygrikets tränare Peter Lindgren.

Riktigt bra var Martin Bäcklund, som stod för hela fem mål för Tygriket.

Tygriket tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 46 sekunder genom Martin Bäcklund, och gick upp till 3-0 innan Falköping svarade.

Innan perioden var över hade Tygriket ryckt åt sig ledningen med 7-1. I andra perioden var Tygriket starkast och gick från 7-1 till 14-1 genom två mål av Anton Schlink, ett mål av Haris Murselovic, ett mål av Oskar Andersson, ett mål av Martin Bäcklund, ett mål av Wilgot Jörneberg och ett mål av Noel Ohlson. Och det var bara början. Tygriket fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 18-1. Målen i sista perioden gjordes av Haris Murselovic, Martin Bäcklund, Wilgot Jörneberg och Erik Elmelid.

Haris Murselovic gjorde två mål för Tygriket och spelade dessutom fram till tre mål, Martin Bäcklund gjorde fem mål, Wilgot Jörneberg stod för fyra mål och ett assist, Hubert Svensson hade tre assists, Anton Schlink gjorde två mål och ett målgivande pass, Peter Lindgren hade tre assists och Noel Ohlson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med två omgångar kvar är Tygriket på fjärde plats i tabellen, medan Falköping är på 13:e plats.

Lördag 2 mars 15.00 spelar Tygriket hemma mot Vara IBK.