Nyckelspelarna förlänger med IFK Örby

En efter en förlänger nyckelspelarna med IFK Örby.
– Det känns väldigt positivt, säger huvudtränaren Klas Carlsson.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeÖrby|

Nyligen presenterades Klas Carlsson som ny tränare för IFK Örby kommande säsong. Redan nu har klubben börjat säkra upp spelare för 2024.

En av de som valt att skriva på för ett år till är vikarierande lagkaptenen Katrin Jonsson.

– Hon är en väldigt viktigt del i det hela. Hon har varit lagkapten i år och är en viktig pelare i laget och hela den biten, säger Klas Carlsson.

Hur märker man det?

– Vi har haft två tillfällen med möten och det är en otroligt viktig kugge för att det ska funka, att gruppen hålls ihop. Sen är det lite rutin på henne. Det är en ung trupp så det är viktigt att det finns några lite äldre spelare.

Steg ett för den nya tränaren är att få behålla merparten av laget, och sedan även att titta på vad som finns i F17-laget.

– Det finns så otroligt mycket intressant underifrån. Det är några som kommer ta steget upp. Det kan jag flagga för redan nu.

Förhoppningen är att ta höjd om det skulle vara så att man tappar spelare till andra klubbar, enligt Klas Carlsson.

– Efter att ha fått en större insyn känner mig ganska så trygg att man inte behöver kolla så långt, vi har en hel del som kunna ta steg uppåt och hjälpa till. Det är jävligt skönt. Det finns alltid risk att man plundrar när man gjort en bra säsong. Det känns jäkligt positivt inför nästa säsong.

Andra spelare som presenterats som klara för en fortsättning är exempelvis Maja Ragnewall, Malin Sipiläinen, och Thea Arnesson.

Just Ragnewall var en lagets främsta målskyttar föregående säsong (6 mål).

– Hon hade kunnat göra ännu mer mål, men sen blev hon skadad och missade några matcher. En hel försäsong på henne kommer hon blomma ut att ta nästa kliv, säger Klas Carlsson och fortsätter:

– Det är också en av de som varit med länge i klubben. Lite av en fanbärare. Hon kommer betyda mycket för oss.

Spelare som förlängt med IFK Örby inför 2024

Katrin Jonsson, 23 år

Ronja Cisterna, 22 år

Maja Ragnewall, 21 år

Malin Sipiläinen, 19 år

Thea Arnesson, 17 år

Amelie Höglund, 16 år

Emma Nilsson, 27 år

LÄS MER:Ny tränare till IFK Örby – Broman ut, Carlsson in

LÄS MER:Sista matchen för säsongen för Örby – avbröts efter regn

LÄS MER:Örbys ödesmatch mot Mariebo