Skene IF presenterar nya tränare

Skene IF har gjort klart med nya tränare, sedan det står klart att Pelle Lundin och Ervin Murselovic kliver av sitt uppdrag. In kliver Christos Michailidis och Claudio Covarrubias.
– Det känns inspirerande, framförallt roligt, säger den sistnämnde om det nya uppdraget.

ANNONS
LocationSkene|
|

Det har gått drygt en månad sedan det stod klart att Skene IF:s herrar slutade på en sjätte plats som nykomlingar i division 3 mellersta Götaland.

Nu står det klart att huvudtränaren Pelle Lundin och assisterande tränaren Ervin Murselovic inte blir kvar till nästa säsong. Istället blir det Christos Michailidis och Claudio Covarrubias som tar över ansvaret för kommande säsong.

Anledningen till att Pelle Lundin inte fortsätter stavas personliga skäl, säger Jens Hellgren, senioransvarig i styrelsen.

– Vi har haft en dialog hela hösten, och då har han kommit fram till att för det är bäst, både för sin egen och föreningens skull, att han kliver av.

I annat fall hade föreningen gärna sett en fortsättning med Pelle Lundin och resterande del av ledarstaben, menar Jens Hellgren.

– Vi har varit nöjda med alla tre. Vi har varit jättenöjda. Nykomlingar. Det är den bästa placeringen sedan 2008 i division tre för Skene IF.

Även en av de assisterande tränarna, Ervin Murselovic har valt att kliva åt sidan.

Enligt Jens Hellgren har föreningen intervjuat kandidater under hösten. Till sist föll valet på Christos Michailidis, som huvudtränare. Till sin hjälp får han U19-lagets tränare Claudio Covarrubias.

– Tittar man på Christos har han erfarenhet hur vi lagt upp träning det här året. Han har själv varit en duktig fotbollsspelare i Norrby bland annat. Han vet vad som krävs för att ta steg i division tre. Det är en fördel att han jobbat med killarna under året. Han axlar ansvaret efter Pelle med bravur, säger Jens Hellgren.

När det gäller Claudio Covarrubias lyfter han fram det taktiska kunnandet, och spelarerfarenheten på hög nivå. Claudio Covarrubias spelade i Västra Frölunda, då allsvenskan i slutet på 90-talet.

– Han har en gedigen tränarutbildning. Uefa B och Uefa C och lite andra.

Claudio Covarrubias ser fram emot att kliva in i i en ledarroll för A-laget. Noterbart är att Skene IF är hans moderklubb.

– Det känns inspirerande, framförallt roligt. Det känns väldigt bra. Det är roligt att kunna jobba med Christos.

Vad vill du tillföra till laget?

– Jag vill givetvis tillföra den kunskap från alla dessa år både som spelare och tränare. Mina tio, elva år i diverse olika föreningar. Som spelare uppe i allsvenskan och division 6 på senare tid. En hel del utbildningar har jag också.

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare?

– Jag vet vad jag vill. Jag är ganska seriös. Jag ger 110 procent, och det vill jag även att mina spelare ska ge. Jag vill att killarna ska tro på det man gör. Det här ska man jobba på. Så att alla tror på idén och genom det nå framgång. Det är extremt viktigt med gruppen, att det blir en tajt grupp.

Laget har hunnit träna någon vecka tillsammans, och redan står det klart att två spelare kommer förstärka truppen till kommande säsong, nämligen Arjanit Sumiqi och Muhamud (Mohar) Nur som kommer tillbaka till klubben.

– Det är en toppforward, komplett forward. Kommer bli väldigt bra med honom, säger Claudio Covarrubias om Sumiqi.

När det gäller Muhamud (Mohar) Nur säger han:

– Det är en liten box-box-spelare. Han är snabb och vill ha mycket boll hela tiden. De kommer bidra en hel del. Det kommer de definitivt göra. Vi får ihop ett bättre lag än förra året.

På frågan om kravställningen ska justeras till kommande säsong säger han:

– Jag vet vad jag vill. Vi har inte riktigt diskuterat det ännu. Vi vill vinna så många matcher som möjligt och förlora så få som möjligt. Det kommer bli tufft i år. Vi kommer kräva mer av dem (spelarna, reds. anm).

LÄS MER:Kinna IF förlorade mot Hestrafors IF på hemmaplan med 3-5

LÄS MER:Fortsatta derbyn i division tre mellan Kinna och Skene

LÄS MER:Skene-Kinna DERBY Vävarevallen kl 13

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.