Gustaf Hallin: Vägen till avspark skildrar Marks fotbollslag

Vägen till avspark är en skildring av våra lokala fotbollslag, och deras verklighet, skriver Mark-Postens sportreporter Gustaf Hallin om Mark-Postens största fotbollssatsning någonsin.

ANNONS
LocationMark|

Under flera månaders tid så har våra lokala fotbollslag kämpat och slitit i mörker och kyla, för att komma förberedda till en ny fotbollssäsong. Mark-Posten har besökt herrlag, damlag, juniorlag, och träffat massvis med profiler inom vår lokalfotboll under dessa vintermånader.

Det har mynnat ut i vårt stora dokument: ”Vägen till avspark”, där de flesta fotbollsföreningarna i kommunen finns representerade på något sätt.

På plussidan finns bland annat fortsatta derbyn mellan Skene IF och Kinna IF i en ny Division 3-serie

Glädjen återkommer oavsett om det är ett juniorlag som har det sociala som största motivationsfaktor, eller om det är ett seniorlag som kämpar strax under proffsnivån. Glädjen för fotbollen, och allt den står för, är något som skänker kraft och tröst i en årstid som annars riskerar att bli relativt mörk i vårt geografiska område.

Gräsrotsfotbollen och föreningslivet är något som vi ska vara stolta över i Marks kommun. Ideella ledare och föräldrar som lägger oerhört många timmar på att varje vecka coacha och vägleda unga, och äldre fotbollsspelare.

Övningar har gåtts igenom, skott har skjutits och passningar har drillats. Lägg till en betydande mängd fys- och rehabträning för många lag.

2024 ser ut att bli en oerhört spännande säsong på förhand. På plussidan finns bland annat fortsatta derbyn mellan Skene IF och Kinna IF i en ny division 3-serie. Lägg till en sammanslagning mellan Hajoms IF och Björketorps IF, vilket resulterat i ett nytt damlag i seriespel 2024. Väldigt roligt!

Konstgräset har snart gjort sitt, och föreningarna får inom kort gå ut på naturgräs i de fall det är ett alternativ. Solen är här, grönskan är på väg.

Nu kör vi.

LÄS MER:Stora skillnader i tjejers sportande i Mark – siffrorna område för område

LÄS MER:Idrottens styrelser i Mark är ojämställda: "Ser illa ut"

LÄS MER:Här är de billigaste ungdomsidrotterna i Mark – del två

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.