Beslutet: Läkarintyg ger rabatt på badhuset Kaskad

Nu kan personer med läkarintyg få rabatt på inträdet på Kaskad. Konceptet kallas FaR, fysisk aktivitet på recept.
– Det har vi efterlyst ganska länge. Det är många som har efterfrågat det, säger Ylva Höglund (M), vice ordförande i kultur-och fritidsnämnden i Marks kommun.

ANNONS
LocationMark|

Nu kan personer med recept för fysisk aktivitet få rabatt på entrébiljetten till Kaskad. Det innebär att de som har ett läkarintyg om rehab kan få ett recept utskrivet för vattenträning som de sedan kan använda vid besök på Kaskad.

Kultur-och fritidsnämnden i Marks kommun tog beslutet under torsdagen, och det gäller från och med nu, enligt Ylva Höglund.

Personer som är i behov av rehab kan med hjälp av läkarintyg få recept på fysisk aktivitet utskrivet.

20 procent rabatt på entré

Det ges 20 procent rabatt på entré och vattenträning. Något som gäller under receptets giltighetstid. Beroende av vilken typ av vattenträning man väljer kan en vuxen person kan spara upp till 27 kronor, då en ordinarie entrébiljett kostar 75 kronor för en vuxen på Kaskad.

En entrébiljett för pensionärer ligger på 60 kronor. Där kan man spara upp till 24 kronor, beroende på vilken vattenträning man väljer.

Som koncept är det inget nytt, utan det nya består i att det är möjligt att använda till ett rabatterat pris på Kaskad.

– Det har vi efterlyst ganska länge. Det är många som har efterfrågat det, säger Ylva Höglund (M), kultur- och fritidsnämndens vice ordförande.

Bakgrunden till beslutet är ett medborgarförslag som lämnades in 2019, men som sedan dess har utretts och blivit mer aktuell, efter att Kaskad nyöppnade för någon månad sedan.

Som Mark-Posten tidigare rapporterat håller badhuset fortfarande på att rekrytera personal, däribland personer som kan hålla i vattenträningen. Det går dock att använda recepten ändå, enligt Ylva Höglund.

– Man får träna själv också.

Ska utvärderas efter ett år

Rabatten ligger på 20 procent för att man inte ska konkurrera med andra verksamheter, såsom gym exempelvis.

Initiativet ska också utvärderas efter ett år.

– Vi får utvärdera när det kommer igång. När vi får mer personal på plats på Kaskad blir det lättare att få ett större grepp om detta, säger Birgitta Andersson (S), ordförande i kultur-och fritidsnämnden.

Enligt henne kan vattenträningen fungera som ett alternativ till andra rehabverksamheter.

– Jag hoppas folk väljer det alternativet också. Jag som själv varit i behov av rehab tyckte det var lättare att komma igång i vattnet än på land, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker det ska bli spännande.

LÄS MER:Kaskad måste rekrytera för att kunna hålla mer öppet

LÄS MER:Platserna på badhuset Kaskad försvann på några minuter

LÄS MER:Nyrenoverade Kaskad öppnar snart men öppettiderna upprör