Platserna på badhuset Kaskad försvann på några minuter

Det var högt tryck när badhuset Kaskad började ta in anmälningar till vårterminens simskola klockan 08.00 på fredagsmorgonen. På bara några minuter var alla platser bokade.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En förälder skriver i en kommentar på Facebook: ”Var klar med anmälan 2 minuter över 8 och då var det fullbokat” och en annan förälder skriver ”Det finns nog inte någon personal så svårt att boka, inte mycket mer att göra än att gilla läget”.

Andreas Lybacken, verksamhetschef för Fritid i Marks kommun konstaterar att det redan på fredagsförmiddagen fanns en kö på flera hundra personer som sökte simskoleplats.

– Det gick väldigt snabbt, vi var förberedda på det, säger han.

Orsakerna är att badhuset varit stängt länge och att verksamheten har brist på personal.

– Det är nog ganska naturligt att det blir kö i Marks kommun i och med att det har varit stängt länge. Vi hoppas ju att vi under 2023 kan utöka vår förmåga att ta emot simskoleelever, säger han.

Begränsat med platser

Det framgick i informationen på kommunens hemsida inför bokningen den 17 mars att det bara fanns ett begränsat antal platser under vårterminen. Det hänger ihop med att Kaskad behöver rekrytera mer personal för att kunna ta emot både simskoleelever och andra badgäster.

– Det fanns fler än hundra platser och det var mer än dubbelt så många som sökte platser. De tog slut på några minuter. Det tar vi med oss när vi ska göra prioriteringar i framtiden, vi vet att det finns ett behov, säger Andreas Lybacken.

Han nämner att badhuset har ute en annons där de söker personal men att det dröjer innan de nyanställda är på plats och det får genomslag i verksamheten. Med fler anställda så kan Kaskad både erbjuda bättre öppettider och fler simskoleplatser.

– Vi försöker att hitta lösningar, säger han.

LÄS MER:Snart kan du ta ett dopp i nya bassängen

LÄS MER:Nu är Kaskad invigt och öppet för allmänheten

LÄS MER:Kaskad måste rekrytera för att kunna hålla mer öppet

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.