Bjällerklang i hela kommunen – här är alla julmarknader i Mark

Julstrumpor, knäckäpplen och lussebullar – hela vägen fram till jul kan man få sitt lystmäte i allt vad julen innebär. Här är alla julmarknader Mark-Posten hittat i kommunen. Har vi missat någon? Hör av dig!

ANNONS
|

Redan 11 november genomfördes ett par julmarknader i kommunen och kommande helger blir det ännu fler tillfällen att dricka glögg och leta julklappar. Här är listan:

18 november

På lördag 18 november mellan 10.00-14.00 är det dags för Julloppis i Hembygdsgården vid kyrkan I Horred mellan klockan 10.00 och 14.00.

Arrangör är Horreds, Istorps och Öxnevalla hembygdsförening och de utlovar bland annat glögg från Strömmared och pepparkakor.

25 november

Julmarknad i Björketorps bygdegård mellan klockan 10.00 och 14.00.

Arrangör är Björketorps bygdegårdsförening-byalag och de lockar bland annat med 14 utställare som har med sig hantverk, julklappar och lokalproducerad mat.

Barnen kan lämna sin önskelista till jultomten och Daniel Sternfeldt sjunger julsånger.

25 november är det även julmarknad i Torestorp mellan klockan 10.00 och 14.00 och det är TIF som håller i arrangemanget i samarbete med Trendhuset. Det blir lotterier, hantverk, julvåfflor och hembakt. Tomten är på plats och tar emot önskelistor.

25 november arrangeras det julmarknad på Hönekullen i Hajom mellan klockan 10.00 och 13.00. Det är Hajoms hembygdsförening som arrangerar och det kommer att bli julmusik med Hönekullens dragspelare. Det serveras våfflor och kaffe och det kommer att säljas julkärvar och lokala produkter.

27 november

Måndag 27 november är det julmarknad på Hyssna torg mellan klockan 16.00 och 19.00.

Där kommer det att finns närproducerat hantverk, konst, lotteri tipspromenad och loppis.

Café Lockö håller öppet, Popcornkraft och Gårdskassen finns på torget.

2 december

Lördag 2 december blir det julmarknad på Eskekärr säteri i Tostared mellan klockan 11.00 och 15.00.

Lokala hantverkare och matproducenter ställer ut på gården. Butikerna lockar med hantverk, antikt, örter och blommor och kaféet håller öppet. Det blir också tipspromenad i de vackra omgivningarna.

Lördag 2 december är det också julmarknad på Ekåsvallen i Ubbhult som Ubbhults IF mellan klockan 16.00 och 18.00. Då uppträder även en kör som sjunger julsånger.

Lördag 2 december arrangeras det även en julmarknad i Örby, på Attaredberg mellan klockan 10.00 och 16.00. Det är Attareds blomster och Hannas blomsterbod som är arrangörer och där kommer att finnas kransar, julblommor och hantverk. Dessutom kommer tomten.

Lördag 2 december mellan klockan 10.00 och 14.00 är det julmarknad i Kunskapens hus. Det är elever och UV-företag vid Marks gymnasieskola som är arrangörer och de erbjuder försäljning av innovationer, julklappar, hantverk och fika. Klockan 12.00 kommer Luciatåget att sjunga.

3 december

Söndag 3 december är det julmarknad på Rydals museum och Rydals herrgård mellan klockan 12.00 och 16.00. Det är Hantverksgruppen Akleja som är arrangör på museet men flera företag och föreningar medverkar. Butiken har tagit fram julpynt, det är marknad inne i konferenslokalerna på nedre våningen med inbjudna hantverkare från trakten som bland annat säljer stöpta ljus, mössor, träsmycken och prydnadsfigurer med mera.

Rydals Museum har även invigning av ”Lysande fönster” Invigningsprogrammet pågår från klockan 12.00 med bland annat musik och nycirkus samt prova på graffiti och slöjd. Klockan 15 tänds dagens fönster.

Rydals herrgård har också marknad och besök av Tomten kl. 13.00 som lovat att ta emot barnens önskelistor inför julafton. Det kommer att finnas skinkmackor, lussebullar, julmust och glögg till försäljning ute i parken.

Rydals Byalag bjuder på glögg i Tåastugan. Internationellt Vävcenter och Marks idrottshistoriska sällskap har öppet.

Hundskoj i Rydal har också en julmarknad vid samma tillfälle vid vagnsskjulet, där blir det bland annat julkortslotteri och chokladhjul.

3 december arrangeras det även julmarknad på Mor Kerstins torg, Lilla torget, Lilla Sanden och Sätraplan mellan klockan 11.00 och 15.00. Det är ett arrangemang av Vi är Mark, Studieförbundet Vuxenskolan och Solokompaniet. Det blir sång och musik, hantverk och lotterier bland annat. Det finns också tillfälle att träffa tomten.

3 december mellan klockan 14.00 och 17.00 är det julmarknad på Anjougården. Arrangör är Skene - Örby hembygdsförening. Det blir julklappslotteri och det kommer att finnas glögg och pepparkakor. Tomten tittar förbi klockan 16.30.

7 december

Torsdag 7 december mellan klockan 18.00 och 21.00 är det julmarknad på Strömma naturbrukscentrum. Det kommer lokala hantverkare och företagare och även Strömmas egna UF-företagare som kommer att visa upp sig. Strömma säljer egna julkransar, glögg och pepparkakor och besökarna kan hälsa på hos djuren eller åka häst och vagn.

9 december

Lördag 9 december arrangeras Skene julmarknad mellan klockan 10.00 och 15.00 på Vävarevallen. Det är Skene IF som arrangerar och det kommer att finnas kransar, blommor, hantverk och lotterier bland annat. Tomten kommer också och delar ut godispåsar.

9 december är det julmarknad i Horreds bygdegård mellan klockan 09.00 och 13.00. Det blir hantverk och lotterier, tomten kommer mellan klockan 10.30 och 11.00. Arrangör är Horreds bygdegårdsförening.

10 december

Söndag 10 december är det dags för julmarknad i Fritsla mellan klockan 16.00 och 19.00. Denna gång håller marknaden till mitt i byn på torget.

LÄS MER:Tomtar, våfflor och glögg

LÄS MER:Största julkalendern i Mark – i söndags tändes första fönstren

LÄS MER:Julmarknaden i Sätila lockade med bröd och hantverk