Estetelever bjöd på lunchkonsert vid Skrädderiet

Elever från estetiska programmet på Marks Gymnasieskola sjöng in studenten på Skrädderiet i Kinna.
– Vi har kört detta i 8–10 år och det är trevligt att komma hit. Vi känner oss alltid välkomna, säger läraren Magnus Gustafsson.

ANNONS
LocationKinna||

Den 8 juni tar eleverna på Marks Gymnasieskola studenten och för några av dem avslutas det hela med en konsert på Café Skrädderiet i centrala Kinna.

Bland publiken fanns både elever från estetprogrammet men även några som var där och stöttade sina kompisar utifrån. Malin Frank går på byggprogrammet och var där tillsammans med vännerna Ida Ask och Sanne Johansson som i sin tur såg sina programkompisar uppträda.

– Vi är ett tajt gäng på estet så vi är bra kompisar med de flesta. Treorna kommer att vara saknade när de slutar, säger Ida Ask.

Tradition med spelning på Skrädderiet

Att spela på Skrädderiet har blivit en tradition för de som studerar på estetiska programmet. Något som uppskattas både bland elever och lärare.

– Det är kul, eleverna får visa upp sig och vi får se hur långt de har kommit. Många hade aldrig stått på en scen innan de började i gymnasiet så det är kul att se hur mycket de har utvecklats, säger Michael Pettersson.

Michael Pettersson och Magnus Gustafsson har varit lärare på estetiska programmet i 23 respektive 24 år och tycker att spelningarna på Skrädderiet alltid är speciella.

– Man känner en enorm stolthet och får så mycket tillbaka från elever. Vårt stora framträdande var för några veckor sen med vårkonserten så detta blir någon typ av lätt avslutning, menar Michael Pettersson.

Och musiken som spelades varierade lika mycket som den personliga stilen på eleverna. Allting mellan The Beatles och Lizzo kunde höras i olika tolkningar på scen.

På scenen pågår ett samarbete med bas, trummor, gitarr och annat. Och för några av eleverna så är det extra speciellt. För även om de är musikintresserade elever redan från början, så hade de varierad erfarenhet när de ansökte till linjen.

– Det finns några av dem som aldrig tidigare har spelat ett instrument. Och det går, men de måste älska musik och lägga ner sin själ i det, konstaterar läraren Michael Pettersson.

LÄS MER:Balen i Skene lockade hundratals

LÄS MER:Det här händer i Mark i sommar

LÄS MER:Mark Big Band har 19 musiker i åldrarna 19 till 83: ”Bättre än på länge”