Lugn stämning på Ängskolan efter rånet

I onsdags ska en elev vid Ängskolan i Skene blivit knivrånad. Den misstänkte är gripen och har begärts häktad. På skolan har personalen pejlat stämningen bland eleverna.
– Vi har haft kontakt med hemmet så klart. Eleven är skakad och det är inte så konstigt, säger Ängskolans rektor Jeanette Nyström.

ANNONS
|

Hon har inte hunnit träffa eleven ännu eftersom eleven varit hemma från skolan sedan händelsen i onsdags kväll. Det rör sig om en elev på högstadiet som blev utsatt för ett rån i onsdags eftermiddag, nära Ängskolan. Eleven skulle gå ut och spela basket efter att skolan var slut för dagen.

Skolans rektor Jeanette Nyström har diskuterat händelsen med sina kollegor och hur skolan ska agera när något sådant händer.

– Naturligtvis, en sådan här händelse gör ju att vi funderar över vad som har hänt. Det var ju utanför skoltid, det var inte skolrelaterat. Sedan att det hände på skolans område, det är olyckligt, säger Jeanette Nyström.

Personal känner av stämningen

Hon säger att det är en balansgång när skolan ska vidta särskilda åtgärder och informera alla vårdnadshavare, i vissa fall kan det skapa obefogad oro.

– Det är viktigt att undersöka om det är viktigt att informera vårdnadshavare. Man vet ju att personen är gripen och det tror jag spelar stor roll.

Det finns mycket personal på skolan och de har pejlat hur stämningen är bland eleverna.

– I nuläget har det inte påverkat skolan speciellt mycket, det är inte något som det pratas om. Jag har inte fått några signaler om att det har varit någon rädsla. Skulle det komma annan information så får vi ta ställning till det, säger Jeanette Nyström.

LÄS MER:Knivrån vid skola i Skene – man begärs häktad

LÄS MER:Här är skolans recept för lugn och ro

LÄS MER:Vad hittas om hundra år i Skene?