Marboprodukterna om succéstarten i SBL

Tio raka vinster innan Uppsala bröt sviten, och en klar ledning i tabellen är facit för Borås Basket, och bakom succéstarten finns tre Markkillar.
– Det är min nionde säsong och så här bra har vi aldrig startat ligan. Klart det är speciellt, säger Simon Gunnarsson.

ANNONS
|

Säsongen i svenska basketligan har börjat på bästa sätt för Borås Basket och Markkillarna Simon Gunnarsson, Ludvig Johansson och Fredrik Andersson. Laget toppar tabellen efter elva spelade omgångar, sex poäng före tvåan Umeå BSKT.

Fredrik Andersson har spelat i laget sedan 2010. För Ludvig Johansson är det den femte säsongen, och för Simon Gunnarsson är det nionde säsongen.

Mark-Posten har träffat Marboprodukterna, för att prata om succéstarten.

– Vi har lyckats få ihop laget och levererar bra resultat som vi såklart är nöjda med. Samtidigt är det en lång säsong. Det är en match i taget, men det är klart vi är nöjda med det vi har åstadkommit hittills, säger Gunnarsson.

Han får medhåll av sina lagkamrater.

– Jag tycker vi har gjort många bra matcher. Men de matcher vi inte varit jättebra ändå lyckats sy ihop och vinna. Det är väl en styrka att man inte alltid är på topp men hittar vägar att vinna, säger Ludvig Johansson.

Fredrik Andersson flikar in:

– Vi har inte riktigt haft något sånt möte eller tillfälle där vi pratat om målsättning, men känns som att vi allihopa är väldigt dedikerade och vill framåt. Även om vi inte pratat om det utåt så finns det nånstans där att vi hela tiden vill framåt.

Ludvig Johansson och Fredrik Andersson.
Ludvig Johansson och Fredrik Andersson. Bild: Gustaf Hallin

Från förra säsongen har Chris McKnight kommit tillbaka, och Anton Cook, Bodie Hume och Ryan Logan har kommit in i form av nordamerikaner.

Cook har omgående tagit en stor roll, och leder laget poängmässigt, men den som får de största lovorden är återvändande McKnight, som spelade i Borås från 2010 till 2015.

– Han bidrar med mycket ledarskap, och mycket vilja. Han bidrar till stämningen i laget, säger Fredrik Andersson.

Han fortsätter:

– Det känns som han bidrar med en del vinnarmentalitet. Han har varit med så mycket i olika länder och vet vad som krävs. Varje gång det är match lägger han på en växel som han inte visat på träning. Att skicka såna signaler är jävligt bra.

Simon Gunnarsson hann spela med McKnight en säsong innan han lämnade Borås förra gången.

– Vad jag minns mitt första år var han lite som en farsa. Han var lite som en extrapappa och tog hand om alla. Han är likadan nu och binder ihop gruppen och tar hand om de yngre. Samtidigt är han ansiktet utåt. Många känner till honom här i stan.

Simon Gunnarsson, Ludvig Johansson och Fredrik Andersson i Boråshallen
Simon Gunnarsson, Ludvig Johansson och Fredrik Andersson i Boråshallen Bild: Gustaf Hallin

Vad är största skillnaden på den här truppen mot tidigare upplagor?

– Det är väldigt olika. Det är halva truppen som är samma från förra året. Vi spelar inte på samma sätt. Vi har andra spelare med andra spetsegenskaper som coacherna försöker fixa ihop så vi får ut maximalt av alla, säger Ludvig Johansson.

Under föregående säsong åkte Borås ut i kvartsfinalen mot Luleå, och även om spelarna inte vill säga något resultatmål så är det klart att Borås siktar än högre den här säsongen.

– Känslan i gruppen är absolut att vi kan slå alla lag. En sån sak kan leda långt. Mycket kan hända med vår trupp och med alla andras trupper. När det väl ska avgöras kommer det vara mycket tillfälligheter, säger Fredrik Andersson.

LÄS MER:Efter avancemanget – Kinna byter tränare

LÄS MER:Skenes tränarrockad – tidigare Kinnaprofilen tar över

LÄS MER:Ny rink växer fram i Fritsla

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.