Bengt-Einar ”Sotarn” Johansson har avlidit

Bengt-Einar ”Sotarn” Johansson från Berghem blev välkänd över hela Sverige efter att ha utsetts till Lyssnarnas sommarvärd i P1 sommaren 2022. Nu har han avlidit, 68 år gammal.

ANNONS

Han var en välkänd profil i Berghem och blev känd för en större allmänhet när han berättade om sitt liv i radioprogrammet Lyssnarnas sommarvärd. Under tisdagen kom beskedet att Bengt-Einar Johansson avlidit 68 år gammal, 13 november.

I sommarpratet berättade han om en traumatisk upplevelse som barn då han var nära att hamna ”på dårhus” efter en cykelolycka som sexåring.

På ett humoristiskt vis berättade han där om både framgångar och motgångar i livet. Han hade planer på att bli sotare som sin far, men istället kom han att tävla i forspaddling och driva ett företag inom forsränning. Han arbetade även som lärare och drev ett företag som byggde badtunnor. Han blev kanske mest känd som sportkommentator inom motorsport och särskilt traktorpulling. Dessutom var han föreläsare.

På sin egen hemsida presenterade han sig som ”föreläsare, författare och förvrängare”.

Han var bosatt i Berghem och i Vännäs utanför Umeå.

– Det är otroligt många som har skickat hälsningar, säger brodern Stefan Johansson.

Närmast sörjande är hans två barn Vilhelm och Frida, syskon med familjer och hans särbo Kaisa, släkt och en stor vänkrets.

LÄS MER:Skene IF presenterar nya tränare

LÄS MER:Trenden har vänt: Allt färre pappor i Mark vabbar

LÄS MER:Handelsföretag i Mark försätts i konkurs