Föräldrar hyllar personalen på Björketorps förskola

Mamman Jessica Bromander beskriver personalen på Björketorpskolan och förskolan som superhjältar som har lyckats ordna bra lösningar för barnen efter vattenskadorna på två förskoleavdelningar.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Flera kommentarer i sociala medier berömmer hur personalen har agerat i den akuta situationen som uppstod när två avdelningar på förskolan måste evakueras efter vattenskadorna.

En av dem som kommenterat är föräldern Jessica Bromander.

– Pedagogerna ska ha all kredd. De är superhjältar för barnen, säger hon.

Hon har själv jobbat på Björketorps förskola tidigare, just nu är hon föräldraledig från sitt arbete som barnskötare på en annan förskola i kommunen.

– Jag är mäkta imponerad av hur de har löst det. Jag ser ju hur de har kämpat. Vi har en treåring på avdelningen intill.

Jessica Bromander säger att det är viktigt för barnen och vårdnadshavarna att barnen kan vara kvar i området och slippa byta till en annan förskola. Sedan ser hon hur personalen anstränger sig för att hitta en så bra lösning som möjligt.

Kvar med alla kompisar

Barnen har fått göra ett miljöombyte, från sin ordinarie avdelning till gymnastiksalen, men de är kvar på samma skola med samma kompisar och personal omkring sig.

– Sedan är det kanske inte det roligaste att vara i gymnastiksalen.

En annan förälder som har reagerat är Monika Mikolajczak.

Hennes son Sixten, 5,5 år, har gått på en av de avdelningar som är stängd nu. Sedan ett par veckor tillbaka har han förskola i gymnastiksalen.

– De kämpar verkligen, de har gjort det bra. Jag tycker att de har gjort det bra efter förutsättningarna, säger Monika Mikolajczak.

Miljön kan ha påverkat

Hon har märkt av att sonen har haft migrän och hosta och är orolig för att det kan finnas ett samband med miljön på skolan, om det funnits mögel på hans avdelning.

– Jag vet inte om det beror på det.

Nu är barnen ute mycket och de har bytt miljö i och med att de är i gymnastiksalen. Hon hoppas att han ska må bättre, annars funderar hon på att vända sig till vårdcentralen.

Hon poängterar att personalen har skött det bra.

– De har inte gjort något fel, personalen och rektorn har larmat.

Monika Mikolajczak säger också att sonen längtar tillbaka till sin avdelning men att han trivs med kompisarna och förskolan för övrigt.

Jennie Öhrvall har två barn som går på skolan och förskolan.

– Jag tycker ju att det är en jättebra lösning. Det enda som är tråkigt är ljudnivån därinne. Det är många och unga barn, de har ingen volymknapp, säger hon och skrattar.

Det är inte bara barnen som påverkas av flytten från förskolan till gymnastiksalen.

– Jag tror att det har blivit en stor omställning för personalen också men de har gjort en bra lösning, säger Jennie Öhrvall.

LÄS MER:Efter avhoppet – tillfällig ledning för förvaltningen

LÄS MER:36 barn får ha förskola i idrottshall efter fuktskada

LÄS MER:Fuktskadorna på Björketorps förskola var kända i mer än ett år

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Mark-Posten i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.