Systembolaget stängt – vattenläcka kunde fått taket att brista

Systembolaget i Kinna drabbades av en vattenläcka under den sista öppningsdagen och fick hålla stängt, något P4 Sjuhärad var först att rapportera. Först imorgon öppnar den nya butiken i Skene.
– Vi kan tyvärr inte släppa in någon på grund av säkerhetsrisken, säger Mattias Frantzén, säkerhetsansvarig på Systembolaget.

ANNONS
LocationKinna|
|

Systembolaget i Kinna är mitt uppe i flytten till Skene och tisdagen skulle vara butikens sista dag. Under onsdagen ska den nya butiken slå upp portarna i Skene.

Så blev det dock inte. När Mattias Frantzén, säkerhetsansvarig på Systembolaget i Kinna, kom till jobbet droppade det från taket.

– Vi öppnade butiken först för då droppade det bara lite grann men det blir värre för varje minut, säger han.

Taket riskerar att rasa

När Mark-Posten var på plats vid 11:30-snåret droppade det ymnigt, nästan rann, från taket. Flera besvikna kunder fick vända i dörren.

– Vi kan tyvärr inte släppa in några på grund av säkerhetsrisken, säger Mattias Frantzén till ett par besökare.

Enligt honom fanns det en risk att något brister och att taket i värsta fall kan rasa in. Orsaken verkar ha varit ett stopp i ett rör.

Vid 13 har slamsugningsbilen lämnat och faran ska vara över enligt personer på plats. Systembolaget håller dock fortsatt stängt.

LÄS MER:Så går det till när Systemet flyttar till Skene

LÄS MER:Blandade reaktioner när butikerna lämnar Kinna

LÄS MER:Nu öppnar Marks nya mikrobryggeri i Rydal