Kvinna hällde vin på man på fest – misshandlades

På en urspårad hemmafest i Göteborg hällde en ung kvinna från Marks kommun ett glas vin på en ung man. Han knuffade henne till marken och slog henne i huvudet med knuten hand. Nu fastställer hovrätten den tidigare misshandelsdomen från tingsrätten mot mannen.

ANNONS

Två kvinnor i 20-årsåldern, varav en från Marks kommun, var bjudna till en hemmafest hos en man i samma ålder i Göteborg. De hade aldrig träffat honom men väl en av hans kompisar ett par gånger. Det dracks vin och likör och alla var berusade när mannen som höll i festen bestämde sig för att försöka få en av kvinnorna att stanna över och sova med honom.

Kvinnan fick då veta att mannen redan hade flickvän och konfronterade honom med det. Av en kompis till mannen fick hon flickvännens nummer och med mannen närvarande ringde hon upp flickvännen för att berätta vad som höll på att hända.

Vittnen bekräftar kvinnans version

Mannen tände till och började, enligt förhör med kvinnan och flera andra vittnen på festen, förnedra henne, säga att hon var en ”2 av 10” och kalla henne ”hora”. Då hällde hennes kompis, kvinnan från Mark, ett fullt glas vin över mannen som knuffade henne på marken, satte sig på henne och slog henne med flera slag mot ansiktet.

I förhör nekar mannen till att han slagit kvinnan men att han var berusad och kan ha knuffat henne. Andra vittnen på festen bekräftar dock Mark-kvinnans berättelse om att hon blivit misshandlad.

”Allt gick från 0 - 100”

”Jag såg fyra-fem slag innan jag drog bort honom ... Jag har känt honom länge och festat en del men inte umgåtts på ett tag. Men den kvällen kände jag inte igen honom ... Jag kommer bara ihåg att hon försöker täcka huvudet, armarna och händerna är uppe för att täcka huvudet. Hon såg inte ut att heller fatta vad som hände ... Allt gick från 0 till 100” säger en av mannens kompisar i förhör.”

Mannen från Göteborg åtalades för misshandel mot den unga kvinnan från Marks kommun och i januari i år dömdes han till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar. Mannen överklagade domen till hovrätten som nu fastställer den.

LÄS MER:Lurade män till sexchatt på Kik– döms för försök till utpressning

LÄS MER:Markbo döms för våldtäkt mot barn – pågick i flera år

LÄS MER:Polisen slarvade bort kikarsikte – man får skadestånd