Nu ska gamla stadshotellet värderas

Kommunstyrelsen i Mark har begärt att få göra en oberoende värdering av det gamla stadshotellet. Bakgrunden är att det finns en motion i kommunfullmäktige om att kommunen ska köpa Kinna stadshotell.

ANNONS
|

– Det är en motion som har lämnats in, att vi ska utreda att förvärva hotellet. Det finns inget besked i dagsläget, säger Erik Ellnefors, mark- och exploateringsingenjör vid Marks kommun.

Mark-Posten har tidigare skrivit om hotellet som stått tomt en längre tid. I december lade Liberalerna fram en motion till kommunfullmäktige om att kommunen borde köpa fastigheten från den nuvarande fastighetsägaren och river hotellet för att komma åt en centralt belägen tomt. På platsen vill Liberalerna bygga parkeringsgarage i ett eller två plan. Ovanpå garaget föreslår partiet att det byggs kontor för kommunens samtliga förvaltningar och det skulle även finnas utrymme för en vårdcentral.

Hotellet ägs av ett privat, Stockholmsbaserat företag som på egen hand utrett olika förslag. Bland annat har de erbjudit kommunen att få hyra fastigheten och använda den som äldreboende. Det tackade kommunen nej till förra året. Då fick kommunen också ett erbjudande att köpa fastigheten. Det är den frågan som utreds nu, för att kommunfullmäktige ska kunna säga ja eller nej till Liberalernas förslag.

– Det här var varit en fråga i många år. Det är en dialog kommunen för med nuvarande fastighetsägare, säger Erik Elnefors.

LÄS MER:L vill riva hotellet och bygga kommunkontor

LÄS MER:Så blir nya lägenhetshuset i Kinna – mitt i villakvarteret

LÄS MER:Lagerlokalen i Kinna har blivit golfsimulator